Opinie o radiach Vordon

20 Mar 2015, 22:39

Witam!
Chciałbym się dowiedzieć jak sprawują się radia firmy Vordon. Miał ktoś z jakimś do czynienia? Jestem ciekawy jakości i ogólnie jak się te radia sprawują.
Pozdrawiam!
bodzio12310
Obserwowany

Auto: Mitsubishi Colt

25 Mar 2015, 11:48

Generalnie jest to totalna chińszczyzna, ale znajdują się też podzespoły światowych liderów branży elektronicznej, takich jak LG, czy Samsung. Ogólnie jakość jest adekwatna do cen za te urządzenia. Cena niska więc nie ma co wymagać, ale ogólnie nie ma tragedii :)
Sam bym nie kupił bo nie podoba mi się design radyjek. Wolałbym kupić używane renomowanej firmy.

Tu masz kolesia który wyjaśnia dlaczego wybrał takie radyjko.

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Klienci którzy już kupili takie radyjko zazwyczaj mieli pretensję o: długi czas oczekiwania na zamówiony towar, fatalną jakość odebranego towaru, brak reakcji ze strony sprzedających na ew. reklamacje.

Plusy były jedynie za: niską cenę, dobrą ogólną jakość audio i video oraz prostą obsługę.

Tak w skrócie można podsumować komentarze znalezione w internecie.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

16 Sie 2022, 19:05

Witam, miałem kupić jakieś podobne radio, podobnej firmy, ale parametry mnie zniechęciły. Kupiłem prosto od chińczyka, procesor MediaTek Helio P65, ram 8GB, radio się nie muli można dwie aplikacje do nawigacji pyknąć i jeszcze więcej, radio nic na to sobie nie robi, mam android auto i car play przewodowo i bezprzewodowo, większą ilość ram. Kupując radio w Polsce widzę ze android 8,9 może 10 na pokładzie, mało ramu i procesor starszy, do tego o kamerze tej od producenta można zapomnieć, tylko po przerobieniu kabla, brak android auto i car play, w chińczyku wszystko mamy, mamy tez aktualizacje oprogramowana, ja zassałem już druga, czyli jakieś poprawki oprogramowania są, i nie trzeba się prosić, albo czytać ze jak działa to nie ruszać.
wybitny3
Nowicjusz

17 Sie 2022, 11:57

A u mnie było z kolei odwrotnie - kupiłem Vordona do mojego 307CC, bo oryginał był na płyty, nie miał wyświetlacza itp. Wsadziłem 2 DIN Vordona i do dziś mi gra elegancko. Mam nawet sterowanie z kierownicy - wystarczy podpiąć Connects2. Menu po polsku, dżwięk dosyć dobry ( w aucie jest oryginalny wzmacniacz, więc zapewne dlatego ), łączy z telefonem i inne pierdoły. Ja np jestem zadowolony.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000