Radio samochodowe 2DIN w 2021 - co warto kupić?

03 Kwi 2021, 14:06

Hej, jak wiemy dla komputerów rok czasu to bardzo duże zmiany, więc jakie radio 2 din polecacie? Nie musi być jakieś prestiżowe ale żeby nie było przycinek myślę że 3gb RAM to minimum... W moim przypadku chodzi o Leona 2
nobody141
Nowicjusz

03 Kwi 2021, 14:51

Najlepiej szukaj modelu który będzie współpracował z przyciskami sterowania z kierownicy. Poszukaj zestawu z Androidem 10 tam ramu będzie pewnie 2 GB z 3 pewnie nie znajdziesz. Zerknij sobie na to Radio Samochodowe 2DIN, Android 10.0 ekran 9" cali, Procesor Ośmiordzeniowy + 2 GB Pamięci RAM [link do oferty na Allegro wygasł] masz tu wszystkie podłączenia, przejściówki w zestawie pod instalację w samochodzie.

Nie wiem jakie masz radio obecnie ale jak nie masz 2DIN to będziesz musiał kupić odpowiednią ramkę.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

03 Kwi 2021, 19:43

Rokiko napisał(a):Najlepiej szukaj modelu który będzie współpracował z przyciskami sterowania z kierownicy.

A są takie modele? Z tego co ja wiem, to żadne radio 2DIN nieoryginalne nie będzie współpracowało z przyciskami w kierownicy. Żeby przyciski działały, potrzebny jest moduł. Np. Connect2.
Rokiko napisał(a): ramu będzie pewnie 2 GB z 3 pewnie nie znajdziesz.

A dlaczego nie? Są 4 GB, a nawet 6GB. Kwestia ceny. Do tego 128 ROM, 8 rdzeniowy procesor 2.3 GHz. Kwestia ceny, aczkolwiek nie drogo.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

30 Wrz 2022, 10:32

Jeśli dobrze rozumiem to jeśli radio będzie kompatybilne z kierownicą przyciski na niej będą spełniać dedykowane dla nich funkcje, czy będą wówczas w 100% programowalne pod inne funkcje?
MarritosBill
Nowicjusz

Zdjęcia: 2

30 Wrz 2022, 15:31

Mając np. Connect2 każdy przycisk z kierownicy programujesz w radiu z osobna i przypisujesz mu taką funkcję jaką chcesz. Nie wiem, czy we wszystkich radiach 2DIN tak jest, ale w większości tak.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nissan GT-R 2013
    Dzięki wyższym osiągom, jeszcze lepszej stabilności jazdy przy wysokich prędkościach oraz lepszej kontroli prowadzenia, model GT-R z 2013 roku wyznacza nowe standardy dla samochodów wyczynowych. Najnowszy GT-R, zainspirowany ...
    Jazda we mgle
    Jazda we mgle to jak jazda w chmurach, z tą tylko różnicą, że ich dolna podstawa styka się z powierzchnią ziemi. Kierowanie samochodem w takich warunkach wpływa negatywnie na percepcję wzrokową , m.in. trudniej ocenić ...