Opinie o Renault Clio II

07 Lut 2009, 17:56

Może taki temat już był, ale jak tak to sorry.

Jakie jest Wasze zdanie nt Renaulta Clio II?Czy jest to auto awaryjne, drogie w utrzymaniu, i jakie jest jego zabezpieczenie przed korozją,czy to auto trwałe i czy polecacie do niego silnik Diesla czy benzynowy?Za jakiś czas chcę zmienić auto i zastanawiam się właśnie nad tym modelem.Jeżeli znacie jakąś alternatywę dla tego modelu to podajcie model.
m44wp
Nowicjusz

Miejscowość: Katowice

08 Lut 2009, 13:34

Mój brat ma ten model z silnikiem 1.2,kupił go przy przebiegu ok.80.ooo.teraz samochód ma 130kkm awarie?Tylko czujnik położenia wału,poza tym nic naturalnie poza materiałami eksploatacyjnymi.Samochodzikiem się b.przyjemnie jeżdzi,brat sobie chwali!!!Ja sprowadziłem z Niemiec clio I też z siln,1.2 energy.Przebieg wtedy 150 kkm,musiałem zrobić cały uklad hamulcowy genau o innych drobiazgach nie wspominam,silnik i skrzynia ?Jak w nowym samochodzie!!!Teraz sam. ma zrob.180kkm,do roboty tylna belka(duży koszt)łożyska w kolach i do wym.jeden przegub. Silnik nie bierze jeszcze oleju!!!Kupujac bacz na przebieg.Samochodziki godne polecenia.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

08 Lut 2009, 13:51

PhantomASA1 napisał(a):Mój brat ma ten model z silnikiem 1.2,kupił go przy przebiegu ok.80.ooo.teraz samochód ma 130kkm awarie?Tylko czujnik położenia wału,poza tym nic naturalnie poza materiałami eksploatacyjnymi.Samochodzikiem się b.przyjemnie jeżdzi,brat sobie chwali!!!Ja sprowadziłem z Niemiec clio I też z siln,1.2 energy.Przebieg wtedy 150 kkm,musiałem zrobić cały uklad hamulcowy genau o innych drobiazgach nie wspominam,silnik i skrzynia ?Jak w nowym samochodzie!!!Teraz sam. ma zrob.180kkm,do roboty tylna belka(duży koszt)łożyska w kolach i do wym.jeden przegub. Silnik nie bierze jeszcze oleju!!!Kupujac bacz na przebieg.Samochodziki godne polecenia.

Też tak myślałem, ale wolałem się upewnić.

Dzięki!
m44wp
Nowicjusz

Miejscowość: Katowice
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...