Renault Kangoo - Czy warto kupić?

28 Sty 2009, 23:31

Witam forumowiczów!

Mam "na oku" Renault Kangoo,ogólnie auto jest o.k., ale sprawdzając przebieg i książke serwisową w autoryzowanej stacji dowiedziałem się, że w Lipcu b.r. była m.in. wymiana uszczelki pod głowicą wraz z jej planowaniem-oczywiście w tym serwisie. Ponieważ mało się na tym znam, dlatego pytam czy wziąć to auto czy może odpuścić bo może silnik dostał w d...e i poszła uszczelka?

Z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam!
michoo77
Nowicjusz

29 Sty 2009, 21:23

Obecnie nie jestem przekonany do francuskich samochodów. Mam Peugeota i jest to auto dość awaryjne jednakże nie wiem jak to wygląda w przypadku Renault. Zobacz ile kosztują części do takiego auta, sprawdź u zaufanego mechanika stan techniczny pojazdu i silnika. Możliwe ze silnik nie "oberwał" aż tak wiele z przyczyny tej uszczelki. Jak już mówiłem powinieneś udać się do na prawdę zaufanego mechanika, który rzetelnie przejrzy i oceni stan mechaniczny auta :)
Osobiście z doświadczenia odradzam francuskie samochody. Być może po prostu trafiłem na "felerny" egzemplarz swojego Peugeota, jednakże mam już uraz do tych aut i więcej nie kupię samochodu z kraju słynącego z szampana i serów pleśniowych.
Postaraj się poszukać opinii osób, które posiadają takie auto. Te osoby będą zapewne dużo wiedzieć o takim samochodzie i pewnie i rzetelnie odpowiedzą na pytanie : "Kupić czy odpuścić?" 8)
Boss
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Włocławek

03 Lut 2009, 16:38

Kolego miałem! do 170tyś super ale jeden wyjazd w góry tylko we dwoje bez obciązeń, i tak się zmęczył ze jak wróciłem to już tylko pod górkę , najpierw uszczelka potem pasek rozrządu itd... kosztował mnie majątek zanim go sprzedałem. Pozatym chciałem ci powiedzieć że Francuzy to njadroższe samochody do napraw, oczywiście nie można im nic ująć w komforcie. Ja mam teraz też problem bo chcę kupić inny samochód i nie wiem co? ale skłaniam się ku VW CADDY.
arti7878
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Kiedy kupić nowe opony?
    Eksploatacja jest głównym czynnikiem wpływającym na żywotność opon – tym bardziej, jeśli jest nieprawidłowa. Niewłaściwy serwis opon, przeładowany samochód, jazda ze zbyt małym ciśnieniem w oponach oraz ...