Opłaca się???

19 Maj 2010, 21:05

Witam!
Proszę Was bardzo o kolejną już poradę

Czy opłaca się kupić Forda Focusa mk2 Kombi 1.6TDCI 109KM z 2007roku, przebieg 29 700km(na 100% prawdziwy, samochód od znajomego), po małej kolizji(zderzak przedni nowy, reflektor prawy nowy, nadkole prawe nowe), wizualny stan jak nówka w środku jak i na zewnątrz(zero rys, obtarć itp.). Silnik chodzi jak marzenie, cichutko i równo, turbiny w ogóle nie słychać, nic nie kopci podczas "gazowania"(w trakcie jazdy jak i na postoju), jeździ się jak świeżo wyprowadzonym z salonu:)
Wyposażenie:
- 6x poduszki powietrzne
- wspomaganie kierownicy
- 4x ele. szyby i lusterka
- klima manualna
- ABS
- centralny zamek
(wyposażenie niestety ubogie)
Cena to 26000zł

Wyposażenie ma bardzo ubogie, ale z drugiej strony po co mieć duużo elektroniki, która lubi się psuć? Skłania mnie do zakupu ten przebieg no i stan wizualny, o roczniku nie wspominając:)
Jak myślicie? Z takim wyposażeniem no i po małym faceliftingu^^(w ogóle niezauważalnym, ale jednak) opłaca się go kupić?
Z góry dziękuję za odpowiedzi
Scorpio
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

19 Maj 2010, 21:07

Scorpio napisał(a): przebieg 29 700km

Sprowadzony czy kupiony w salonie w Polsce.. :?: :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

19 Maj 2010, 21:18

Migi60 napisał(a): Sprowadzony czy kupiony w salonie w Polsce.. :?: :?:

W Polsce kupiony:). Znajomy ma go od nowości i wiem, że mało nim jeździł^^
Scorpio
Nowicjusz

19 Maj 2010, 21:21

Scorpio napisał(a):Znajomy ma go od nowości i wiem, że mało nim jeździł^^

Daj namiary na niego .... :!: :!: :mrgreen: Ja tez zaczynam cos szukac..
Jezeli jestes pewny przebiegu to myśle ze warto przy tym autku pochodzić.. :!: :!:
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

19 Maj 2010, 21:29

Migi60 napisał(a): Jezeli jestes pewny przebiegu to myśle ze warto przy tym autku pochodzić.. :!: :!:

Pochodzić pochodziłem;D. Z jazdą tak samo^^. Naprawdę czułem się tak jakbym nówką jechał, a mam odniesienie do innych focusów bo już od dłuższego czasu szukam jakiegoś:)

Jednak myślę, że ta cena jest troszkę zbyt wygórowana, ale z drugiej strony, ma "on" dopiero 3 lata i ten przebieg... Wyposażenie kuleje, ale w sumie najbardziej mi szkoda, że nie ma autoalarmu, immobilizera i podgrzewanej przedniej szyby. Resztę to pal licho. ESP/ASR/climatronic/parktronic/podgrzewane siedzenia/dwustrefowa klima/ i pokazywanie ile mi pali w mieście nie jest mi w sumie potrzebne^^.

Ehhh...podobno sprzedać samochód jest trudno...moim zdaniem z kupnem jest ten sam poziom trudności^^.

Czyli reasumując. Ty byś brał, nie??:) Ja się jeszcze prześpię z tym i niebawem podejmę decyzję^^. Jak będzie ona negatywna to dam namiary na kolesia:)

Pozdrawiam
Scorpio
Nowicjusz

19 Maj 2010, 21:51

Scorpio napisał(a):moim zdaniem z kupnem jest ten sam poziom trudności^^.

Z kupnem to zero trudności.Ale kupic cos dobrego i za rozsądna cenę to juz jest
problem...
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[2018] Peugeot 508
    Peugeot pokazał swoje najnowsze dziecko - 508. Po bezpłciowym poprzedniku w końcu mamy dawkę zadziorności. Nie wiem jak Wam ale mi bardzo podoba się kokpit mimo, że nie jestem fanem dotykowych ekranów oraz piękny tył. ...