Oplaty za przyczepke

14 Maj 2010, 20:18

Witam. Mam zamiar kupic sobie taka przyczepke, i chcialbym sie dowiedziec o calkowite roczne oplaty za nia tzn ubezpieczenie, przeglad, koszt rejestracji.

[link do oferty na Allegro wygasł]
Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze juz tez musze.
RNI
Aktywny

Zdjęcia: 3
Miejscowość: RNI

14 Maj 2010, 21:41

jeśli kupiona z homologacją to przegląd ok.70zł.koszt rejestracji 106 zł.ubezpieczenie na rok w pzu przy 60% zniżek 37zł.jeśli kupujesz przyczepkę typu-SAM to lepiej niech to zrobi gość ,który wykonuje taki wynalazek tz.przegląd i homologacja,nabicie VIN(oszczędność czasu i nerwów ,ja tak zrobiłem).kolego,co ty chcesz wozić na tej przyczepce?jeśli coś ciężkiego to bierz dwie osie.a tą którą masz zamiar kupić to g.... chyba że będziesz woził kartony,bo na żwir,drewno czy węgiel to nie pojeżdzi długo.ja na swoim SAMIE wożę 2 tony i nic,śmiga bez problemów(przepisy DCM zostawmy w spokoju-haha.)
ryba1977
ryba1977
Aktywny

Miejscowość: poznań

14 Maj 2010, 23:55

Na przyczepkach to sie nie znam.

Ona ma byc do wozenia materialu, plyty gipsowe kleje plytki itp.
Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze juz tez musze.
RNI
Aktywny

Zdjęcia: 3
Miejscowość: RNI

15 Maj 2010, 12:54

Zdjęcie

:D hehe dobrze że z ubezpieczeniami jesteśmy na topie :P

[ Dodano: 15 Lipiec 2010 ]
W te upały trzeba pamiętać o bezpieczeństwie pamiętajcie OC i AC to
ważna sprawa bo kiedy się zagapimy może być różnie ocac.pzu.pl/ocac/ tutaj znalazłem taki fajny panel do wyboru typu ubezpieczenia.
Ostatnio edytowany przez griff, 15 Maj 2010, 16:42, edytowano w sumie 1 raz
griff
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Corolla WRC (1997–1999)
    Pierwsza połowa lat 90. na rajdowych trasach należała do modelu Celica GT-Four. Pierwsza Celica z napędem na wszystkie koła dowiodła swych zalet jako świetny samochód wyczynowy, zdobywając tytuł mistrza kierowców ...