Opony 195 65 15 peugeot 206

04 Kwi 2024, 13:50

Dzień Dobry Wszystkim!
Mam opony 195/65/15, zostały mi nowe że starego auta i chciałbym założyć je na stalówki do peugeota 206. Tylko nie wiem czy nie będą obcierać, bo producent zaleca 195/55/15. Proszę o pomoc, ma może ktoś z was takie opony w peugeot 206. Pozdrawiam i czekam na szybką odpowiedź :D
wojtnik
Obserwowany

15 Maj 2024, 11:30

Jeśli zastanawiasz się nad zakupem opon dla Peugeota 206, to zapraszam do sklepu internetowego

Co do Twojego pytania dotyczącego opon o rozmiarze 195/65/15, które chciałbyś zamontować na stalówki do Peugeota 206, zalecałbym przestrzeganie zaleceń producenta, który zaleca 195/55/15. Różnica w wysokości opon może prowadzić do kontaktu z nadkolem lub innymi elementami zawieszenia, co może spowodować zużycie opon oraz potencjalne uszkodzenia. Jednakże, jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości, zawsze możesz skonsultować się z wulkanizatorem - specjalistą od ogumienia.

Pozdrawiam
dir5
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Luksusowe SUV-y - które są najtańsze w utrzymaniu?
    Portal analityczny Kelley Blue Book przyjrzał się luksusowym SUV-om, które są najtańsze w zakupie i utrzymaniu w skali pięciu lat. Chociaż badanie przeprowadzono z myślą o amerykańskim rynku, zwycięzcami aż trzech ...