Opony asymetryczne niekierunkowe (w którą stronę bieżnik ?)

28 Paź 2018, 17:33

yeti65 napisał(a): Ale na fotkach wcale nie wyglądają źle, może miernik kijowy Albo nieprawidłowy pomiar

Ani to ani to. Synek mi tu biegał i wykrzykiwał do ucha jakieś głupoty i w takich warunkach pisałem tego posta. Wpisałem 4 zamiast 8 i na końcu w to uwierzyłem i napisałem o co tu chodzi lol xD
Wszystko się zgadza :P jest głębokość bieżnika 8,2mm i 8,6 mm :ok: ;p

Ale dobrze wyszło z tym miernikiem, bo przy okazji sprawdziłem letnie opony na których dwie opony mają po 4,2, natomiast trzecia 5,1 mm i czwarta tylko 3,5 mm... takie kupiłem już z autem i 2 sezony na nich przejeździłem nie patrząc na głębokości i co się z nimi działo przed zakupem. Coś musiało być pomieszane z rotacją chyba przez poprzedniego właściciela ... Dobrze, że teraz wyszła prawda o moich letnich oponach dzięki Tobie :)
xaxx
Nowicjusz

Prawo jazdy: 29 12 2009
Przebieg/rok: 8tys. km
Auto: Honda Civic IX
Silnik: 1.6 I-DTEC 120 KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

08 Lis 2018, 11:38

Wrzucam jeszcze schemat z przykładowym bieżnikiem jak to wygląda przy oponach asymetrycznych.

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Możesz sobie porównać że swoimi zdjęciami. Generalnie @yeti65 wszystko Ci dobrze wytłumaczył.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

08 Lis 2018, 22:04

Cichy77 napisał(a):Wrzucam jeszcze schemat z przykładowym bieżnikiem jak to wygląda przy oponach asymetrycznych.

Wszystko się już zgadza. :)
xaxx
Nowicjusz

Prawo jazdy: 29 12 2009
Przebieg/rok: 8tys. km
Auto: Honda Civic IX
Silnik: 1.6 I-DTEC 120 KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus UX - nowe wersje specjalne
    Najmniejszy SUV Lexusa doczekał się nowych wersji specjalnych. Miejski crossover klasy premium jest teraz dostępny w odmianach F Sport Style Blue i Elegant Black. Te warianty podkreślają charakterny styl modelu UX i robią ...