08 Kwi 2021, 07:56
O Dębicach pisaliśmy już na forum całkiem nie dawno. Podobno w Rosji te opony sobie chwalą. W Polsce już nie bardzo. Dębice ponoć są śliskie. Kiedyś, dawno, pamiętam, że miałem Dębice. Nie pamiętam niestety jakie. Ale auto się ślizgało. Jeździć się tym za bardzo nie dało po mokrym, a na zakrętach piszczały. Więc je sobie odpuściłem. Teraz, jakieś dwa miesiące temu, koledze zepsuł się samochód i oddał do ASO, a w zamian dostał Kia Ceed na Dębicach. Rano do pracy przyjechał i klął jak szewc, że tym autem nie da się normalnie jechać. Okazało się, że ma Dębice...Mówił, że na rondzie to jak po lodzie jechał, a przód wpadał w delikatny poślizg nawet jak zjeżdżał a A4 na S1. Jechał około 60 km/h i było mokro. A jak wiadomo takie zjazdy są łagodne. Przy mocniejszym hamowaniu miał to samo. Więc wychodzi na to, że nadal te opony nie są zbyt dobre. Pisze tylko to, co kiedyś sam zaznałem, a teraz co mówił mi kolega. Sam na Dębicach już nie jeżdżę, więc nie wiem z praktyki. Ale jedno jest pewne - ja Dębic już nigdy nie kupię.
Myślę, że to, co pisze w opiniach o oponach należy brać zawsze z wielkim marginesem. Nigdy nie wiadomo kto te opinie tak naprawdę pisze. Najlepiej to pytać o opinie kierowców, którzy na tych oponach jeżdżą i zapytać też o styl jazdy.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...