Opony do grecav eke pickup

19 Lip 2021, 21:26

Witam kupiłem żonie autko grecav eke pick up który jest na oponach 145/60r13 i zastanawiam się czy można zamontować opony145/70r13 ?
Rocko1920
Nowicjusz

20 Lip 2021, 10:01

A jakie rozmiary masz dostępne w specyfikacji tego auta?

Jeżeli chodzi o te rozmiary to różnica będzie jedynie w ich średnicy o jakieś 3cm. Tu masz dokładnie jak to wygląda według kalkulatora kalkulator/porownanie-rozmiarow-opon/1/145/60/13/145/70/13/

Generalnie taka zmiana jest nie zalecana biorąc pod uwagę oryginalny rozmiar który podałeś ale w takim samochodzie jeżeli jest sporo miejsca nad oponą to myślę że to wielkiej różnicy nie zrobi. Chodzi o to żeby nic nie obcierało po takiej zmianie.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

20 Lip 2021, 21:34

Ok dzięki
Rocko1920
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Land Cruiser - 7-miejscowy SUV klasy premium
    Światowa premiera nowego Land Cruisera 150 miała miejsce na Frankfurt Motor Show we wrześniu 2017 roku. Legendarny samochód terenowy został gruntownie zmodernizowany i otrzymał bogatsze wyposażenie we wszystkich wersjach. ...
    Sobota w terenie
    Jako ze ostatnio brak mi na wszystko czasu to gdy wczoraj zadzwonil kumpel spytac czy mam chwile zeby dzis rano wyskoczysc w teren nie zastanawialem sie ani chwili. Do tego jechalismy doslownie "za rog" zdjęcia w galerii ...