Ja je szczerze polecam
![Smile :)]()
Na golym lodzie - ale to na prawde takim przezroczystym bez grama sniegu - oczywiscie sie slizgaja, ale na tym to kazda opona z zimowkami wlacznie sie poslizgnie...
Natomiast poza tym na sniegu, lodzie posypanym sniegiem sola piaskiem itd... sa rewelacyjne... Bardzo ladnie sie samoczyszcza ze sniegu i lodu... postawisz auto na 2 godziny, przychodzisz - opony cale zamrozone, siadasz, jedziesz i po 10 metrach masz czyste gumki... bloto tak samo chetnie odpada... Co chwile wyciagam sasiadow plaskaczami z zasp, na sniegu sie nie slizgaja tylko ladnie ciagna... na mokrym asfalcie w jesieni hamowaly moze ciut gorzej niz klasyczna szosowka letnia, ale przy predkosciach 13-140 na autostradzie nadal pewnie si ena nich czuje... wszystko jedno mokro czy sucho...
Od kolegow wiem ze na sniegu maja lepsza trakcje niz na przyklad BFG At... No i sa cichsze... wada - w niektorych miejscach sa drozsze niz BFG... ale moim zdaniem warto.. i jak za niedlugo kupie drugie wieksze autko
4x4 to wiem ze tez mu zaloze wranglerki... A opona nie jest letnia... ma na boku sniezynke czyli dopuszczona jest do jazdy w warunkach zimowych... oznaczenie m+s tez ma... Wiem ze to nie oznacza zimowki wiec nie musicie mi tego pisac... ale np w zimie w austrii czy szwajcarii jak nie masz sniezynki lub m+s na oponie to masz problem z policja... niezaleznie od tego jaki masz bieznik...
![Smile :)]()