Landrover Freelander - centralny zamek

04 Lut 2010, 19:39

Ponieważ jest to mój pierwszy wpis na forum chciałbym wszystkich serdecznie powitać.
Od kilku miesięcy jestem szczęśliwym(?) posiadaczem "frelka". Samochód jest naturalnie po tzw. przekładce (niestety chyba nie do końca profesjonalnej). Mam problem z centralnym zamkiem (m.in.). Podczas jazdy zamek otwiera się i zamyka. Na początku "klikały" wszystkie zamki - teraz już tylko przód (tył już nie otwiera się elektryczni - tylko zamyka). Nie mogę za bardzo wyczaić momentu kiedy to się dzieje. Na początku myślałem, że może mam słabe ładowanie i za niskie napięcie bo wydawało mi się, że zaczyna "klikać" podczas większego obciążenia - dmuchawa, sprzęgło, hamulec, ale teraz to już sam nie wiem. Ładowanie i akumulator są w porządku.
Będę bardzo wdzięczny za każdą okazaną pomoc.
Pozdrawiam
Przem
Nowicjusz

Miejscowość: Jaworzno

05 Lut 2010, 15:01

Witaj kolego na forum . Moje dwumiesieczne doswiadczenie z Ferdkiem sa takie ze samochód jest ok tylko niestety przekładke trzeba robic samemu tz nie fizycznie ale pod nadzorem . Jezeli zamek sie tylko zamyka albo tylko otwiera to najprawdopodobniej jest uszkodzony. Ja mam to w prawych drzwiach zamyka sie ale juz otworzyc trzeba go recznie . Tak moze byc z twoim bagaznikiem i moze miec to tez wpływ na ich zachowanie w czasie jazdy . Ale tez moze byc to spowodowane niedbale zrobiona przekłądką . Najlepiej niech ci sprawdzi to specjalica od LR , to jest na prawde wyjatkowy samochód , który nie tylko trzeba znac ale tez miec dostep do informacji na jego temat i omputera .
Przyznam sie ze pomimo ze wsadzilem po zakupie w niego juz kilka tysiecy i jeszcze wszytsko nie chodzi tak jak nalezy to juz wiem ze zamienie go tez na Ferdka tylko juz z deslem. Na poczatek sprawdz zamki a pozniej przełozona instalacje tam moze cos nie stykac albo byc zle podłaczone
kostass
Początkujący

Miejscowość: Łódź
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak ominąć przeszkodę na drodze
    Szybciej zapadający zmrok czy trudniejsze warunki atmosferyczne mogą opóźnić lub uniemożliwić wcześniejsze zauważenie przeszkody na drodze. Dodatkowo na jezdni może niespodziewanie pojawić się pieszy albo wybiec zwierzę. ...