Opony na zime

16 Sty 2014, 21:10

Witam, rozglądam się za dobrymi oponkami na zimke.
Co powiecie na to:
Przód: [link do oferty na Allegro wygasł]
Tył: [link do oferty na Allegro wygasł]
(Do Passata B5 FL)
GTR lover
Dido
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 14 02 2012
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Audi A4B7
Silnik: 2.7TDI 180PS
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

16 Sty 2014, 21:38

nowe to nowe :) ale czasami jak się dobrze poszuka to lekko przechodzone można dostać co bieżnik mają prawie jak nowe i jeszcze 200 złotych na paliwko na zime zostanie
czyngischan
Nowicjusz

Auto: ford

22 Sty 2014, 00:08

No nie wiem panowie. Ja się nie bardzo znam. Możecie mi powiedzieć czy te co wystawiłem będą dobre? Jeśli nie to czy mógł by ktoś podesłać link z dobrymi w podobnych cenach ;)
Z góry dziękuje
GTR lover
Dido
Początkujący
Awatar użytkownika

Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

24 Sty 2014, 18:07

Hejka,

Czyli masz budżecik 200 zł około na oponkę. Można coś znaleźć, ale na aukcjach są często opony źle przechowywane albo stare DOT mają - nie generalizuje. W sklepach internetowych za tą cene kupisz opony z najwyższej półki jak: Nokian WR D3, a tu porównania nawet nie ma co do jakości, też Goodyeary UltraGrip z najwyższej półki w granicach 200 pln za sztukę. Wejdź sobie na porównywarkę cen opon [link wygasł] też masz tam info o testach, generalnie na aukcjach trzeba uważać, ja zawsze kupuje w necie w sklepach.
:)
slickrz
Aktywny

Auto: Audi A3

28 Sty 2014, 13:50

można też popatrzyć w jakiejś ogólnej porównywarce typu okazje.info - np. http://www.okazje.info.pl/motoryzacja/o ... l,243.html . Też można znaleźć jakieś ciekawe modele i może akurat trafi się, że któryś sklep internetowy będzie mieć interesujące promocje :)
alfarthur
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Prawo jazdy: 06 05 2009
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: golf II
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1985

29 Sty 2014, 10:27

Proponuje poszukać jakiś lekko używanych , wtedy można trochę zaoszczędzić :)
superos
Nowicjusz

Prawo jazdy: 12 03 1970
Przebieg/rok: 32tys. km
Auto: Audi A5 B3
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: MPV
Rok produkcji: 2009
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zadbaj o szyby i czyste światła
    Jazda samochodem z brudnymi szybami potrafi być bardzo niebezpieczna i znacznie ograniczać pole widzenia. Zwłaszcza zimą podczas opadów deszczu lub śniegu, gdy na drogach leży sól i błoto, które stale ...

03 Lut 2014, 20:47

No akurat to z tymi używanymi to może nie być okazyjnie bo jak były źle traktowane (jazda + magazyn) to może być z tego niezły klops pomimo szczerych chęci oszczędzenia może to się okazać większy wydatek... Lepiej tańsze opony, ale ze 100% pewnością co do bezpieczeństwa i osiągów :)
slickrz
Aktywny

04 Lut 2014, 16:48

Nie polecam używek- i tak za nie zapłacisz a pojeździsz sezon na czymś co tak naprawdę nie jest pewne. A poza tym w sklepach internetowych można kupić tańsze opony,nowe i dobrej firmy np Nokian.
OponyImpolex
Początkujący

Silnik: 1.9 140KM
Typ: Hatchback

17 Cze 2014, 12:34

Witam

Jestem na forum od niedawna. W przyszłości zapraszam do zakupu opon bieżnikowanych w naszej firmie. Dobra jakoś i niskie ceny.
Ostatnio edytowany przez silvo44, 18 Cze 2014, 07:23, edytowano w sumie 1 raz
Powód: od reklamy jest odpowiedni dział..
fhuadi
Nowicjusz

Prawo jazdy: 20 06 2005
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: renault
Silnik: 1,9 tdi
Typ: Van

24 Cze 2014, 13:18

Do tego wysokie opory toczenia w oponach bieżnikowanych.... to się nie opłaca... Może taniej w momencie zakupu, ale drożej w użytkowaniu. Lepiej już kupić opony używane niż bieżnikowane. :)
slickrz
Aktywny

25 Cze 2014, 08:17

Opona uzywana jest twarda i na zimę się nie nadaje . Chyba że ktoś lubi się ślizgać:))
fhuadi
Nowicjusz

Prawo jazdy: 20 06 2005
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: renault
Silnik: 1,9 tdi
Typ: Van

26 Cze 2014, 11:40

Opony używane mogą być dobre tylko trzeba się na tym znać. Odradzam zakup używek jeżeli nie mamy pojęcia o oponach. Na dobrych używanych oponach można przejechać tylko co na nowych wiadomo wszystko zależy od stanu i producenta opony. Ze swojej strony na zimę polecam Michelin co w przypadku opon letnich nie jest dobrym wyborem.
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam

26 Cze 2014, 13:20

No pierwsze słyszę, że używki są takie same jak nowe... Nie ma szans mieszanka gumowa z każdym rokiem traci na wartości, nie wspomnę o niepewności jeżeli opona była źle przechowywana. Przy używanych dodatkowo nie ma pewności co do karkasu jak jest zużyty.... Ale po co ja to tłumaczę skoro Ty masz odmienną opinię. Ale większość wie, że opony to nie wino....
slickrz
Aktywny

26 Cze 2014, 13:24

Nie twierdzę że opona używana jest tak dobra jak nowa. Ale jeżeli ktoś ma wybrać nowego chińczyka a 2 sezonową oponę Michelin to polecam używaną oponę. Przy wyborze używanych opon trzeba się jednak znać - bo później wszelkiego rodzaju problemy z oponą się ujawnią.
Nie twierdzę że opona jest jak wino - bo to nie logiczne.
Każdy niech kieruje się własnym wyborem z oponami jak i z autami (lepsze gorsze nowe czy wyższej klasy używane). Żeby coś kupić używanego żeby było dobre trzeba się znać - a jak ktoś się nie zna niech dozbiera pieniążków bo jeżeli chodzi o opony i felgi nowych chińczyków i innych wynalazków nie można porównać do markowych opon czy oryginalnych felg.
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam

14 Sty 2015, 18:49

Zakańczam temat z prawie rocznym opóźnieniem. 30go stycznia 2014 kupiłem nowe Goodyeary Ultragrip 8 za 860pln z przesyłką, z których jestem bardzo zadowolony. Lubię w zimie polatać "bokiem" i wyprowadzanie z poślizgu jest dobre. Dodam tylko, że przez rok jakoś mało staniały, bo widzę 800pln teraz stoją.
GTR lover
Dido
Początkujący
Awatar użytkownika