Opony,nalewki

20 Paź 2016, 15:21

Hej, zima idzie, a to wiąże się ze zmianą opon, w tamtym roku jeździłam na uniwersalnych,które już były w aucie jak kupiłam, jak sie okazało nie nadawały sie do bezpiecznej jazdy, a po sprawdzeniu okazało sie że miały 10lat. Na wiosne kupiłam nowe letnie, ale na zimę wolałabym coś tańszego bo samochód i tak pochłania mi znów kase :oops: Gdzieś coś znalazłam, poczytałam i sprawdziłam oferty opon tzw nalewki, są tańsze z tym że chcę aby było w zimie bezpecznie, wiec może ktos takie opony akurat ma i podzieli sie opinia czy warto je kupić?
karolina1994
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 12 2015
Auto: Renault Laguna II
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

20 Paź 2016, 16:50

Tzw. nalewki mają przeważnie głębszy bieżnik i miękką gumę-będą dobre, albo i bardzo dobre(zależy od wykonawcy) na śniegu- na mokrym i na suchym są o wiele gorsze od budżetówek, które też nie są w tych kategoriach zbyt dobre.
Jeżeli miałbym komuś polecić opony bieżnikowane, to jedynie góralowi spod samiuśkich Tater, który codziennie przebija się przez zaspy śniegu :lol:
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy agresja na drodze może być zaraźliwa?
    Nieprzyjemne gesty, nadmierne używanie klaksonu, zajeżdżanie innym drogi czy naciskanie na innych kierowców przez jazdę zbyt blisko – to wszystko nie tylko stwarza zagrożenie i brak szacunku, ale może również ...