Szerokość opony powinna być dopasowana do szerokości felgi. Jak robisz naciąg opony na felgę to może i wygląda to dobrze ale na pewno nie jest bezpieczne jeżeli chodzi o jazdę.
Wumba napisał(a):Ja się nawet zastanawiam nad 215/35, chcę mieć ładny naciąg
Takie rozmiar nie nadaje się do felgi 19" jak chcesz bezpiecznie i na co dzień użytkować auto. Możesz coś takiego zobić zrobić jak auto ma być prezentowane na jakimś zlocie lub coś w tym stylu. Teoretycznie możesz założyć opony 215/35R19
kalkulator/porownanie-rozmiarow-opon/ ale przy felgach 8,5J będą już mocno naciągniete
kalkulator/dobor-szerokosci-felgi-do-opony/1/215/35/19/ bo szerokość felgi zalecanej dla tego rozmiaru to o cal mniej czyli 7,5J. W sumie przy takiej konfiguracji bardzo łatwo będzie uszkodzić, zarysować ranty felg.
Wumba napisał(a):To że takie opony są to wiem, ale nie jestem w stanie odnaleźć jakichkolwiek testów porównujących ze sobą te opony, bo zapewne co bym nie kupił to będzie to dobry zakup
:) Przy drogich oponach w klasie premium różnice będą praktycznie nie zauważalne dla zwykłego kierowcy. Ja na twoim miejscu postawiłbym na te które znajdziesz w najlepszym budżecie z wszystkich tu wymienionych. Teraz zaczynają się promocje na letnie opony więc warto poszukać dobrze. ja bym został jednak przy tych dwóch: Pirelli P Zero, Yokohama Advan Fleva V701.