Opony zimowe 185/65 r15 na oblodzone drogi. Alfa 147 1.9 115km

24 Wrz 2017, 17:20

Jako iż idzie zima trzeba zaopatrzyć się w opony. Szukam czegoś żeby zarzucić na stalówki 15" bo na 17 pewnie dużo drożej wyjdzie. W mojej okolicy drogi są zasypane rzadko, głównie tzw. szklanka i inne błoto jak się to wszystko topi. Jakie opony w przyjaznej cenie ? Zwracałem uwagę na Dębice frigo 2 albo nokian wr d4 :) Proszę o porady :D nie chce wydawać dużo kasy na opony bo będę zmieniał samochód prawdopodobnie w przyszłym roku.
xCymeS
Nowicjusz

Auto: Nie mam

25 Wrz 2017, 10:33

Na śnieg i oblodzone drogi polecam nalewki, sam kiedyś byłem nastawiony na NIE ale kupiłem w okazyjnej cenie i byłem bardzo zadowolony. Ludzie stali na parkingach i sie kopali a ja po zaspach na nalewkach śmigałem. znajomych mieszkających na wsiach też namowiłem na nalewki i byli zaskoczeni. Jedyny minus że na drodze mokrej hamowanie jest dość słabe. I czasami można trafić na nalewki które są głośne ale bardzo się polepszyło z nalewkami. Dębica Frigo to dobry wybór to takie budzetówki cena jakość. Warte polecenia
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

07 Paź 2017, 13:19

xCymeS napisał(a):Zwracałem uwagę na Dębice frigo 2 albo nokian wr d4
Z tych dwóch lepszy nokian, ale ja od siebie mogę Ci jeszcze polecić Uniroyal MS Plus 77 które całkiem nieźle spisują się w zimie w śniegu jak i na mokrej nawierzchni.

Tu możesz sprawdzić ceny w naszej porównywarce na forum:
Uniroyal MS Plus 77 185/65R15
Dębica Frigo 2 185/65R15
Nokian WR D4 185/65R15
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Spiesz się powoli - jedź płynnie
    Nawet trzech na czterech polskich kierowców przekracza dozwoloną prędkość w terenie zabudowanym. W ten sposób narażają na niebezpieczeństwo siebie i innych uczestników ruchu. Dlaczego w mieście lepiej ...