Opony zimowe 215/70/16

26 Lis 2019, 22:36

a weźcie z tą jokohamą, przecież to tani śmietnik z jakąś tam nazwą wpadającą w ucho
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

27 Lis 2019, 06:42

Z tym śmietnikiem to gruba przesada, ale wg mnie, to raczej klasa średnia niż premium.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

28 Lis 2019, 21:39

Kao, jeśli nie miałeś okazji jeździć, to może lepiej przemilczeć? Jak zamawiałem opony to wszędzie Yokohama figuruje jako marka premium.
lotek33
Aktywny

Zdjęcia: 3
Auto: vw golf 3
Silnik: 1.6

28 Lis 2019, 23:21

lotek33 napisał(a):Kao, jeśli nie miałeś okazji jeździć, to może lepiej przemilczeć?
a na jakiej podstawie twierdzisz że nie miałem okazje jeździć? myślisz że sobie komy nabijam czy co? mam to założone w 2 autach i juz nie raz miałem okazję jezdzić i głośno twierdzę że nie są warte swojej ceny. Osoba która jezdzi a raczej przemieszcza się od punku A do punktu B to nawet nie zauważy różnicy miedzy premium a jakimś kitajskim imperialem a ktoś kto z mocy i hamulców korzysta jednak moze jakieś wrażenia odnieść
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

01 Gru 2019, 10:17

Te Yokohamy wszędzie w testach wypadają średnio:
https://www.google.com/amp/s/www.auto-s ... m4jd3x.amp

Są to dobre opony, nic specjalnego, można mieć lepsze w tej cenie, a nawet taniej.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

21 Sty 2020, 21:25

Mam odmienne zdanie dotyczące w/w opon jeśli chodzi o wrażenia z jazdy. Też czasami lubię przycisnąć i jeśli chodzi o przyczepność i komfort prowadzenia uważam wypadają bardzo dobrze. Ale rozumiem, że każdy ma swoje zdanie i własne odczucia. Szanuję i pozdrawiam:)
lotek33
Aktywny

Zdjęcia: 3
Auto: vw golf 3
Silnik: 1.6
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Luxury Sedans, Midsized - Audi A6
    Czasopismo "Consumer Reports" ogłosiło Audi A6 najlepszym samochodem w kategorii luksusowych sedanów średniej wielkości - "Luxury Sedans, Midsized". Redakcja magazynu oceniała właściwości jezdne, jakość wnętrza, zużycie ...
    Kiedy nie powinniśmy wrzucać na luz
    Kierowcy często nadużywają sprzęgła, na przykład dotaczając się kilkadziesiąt, a czasami nawet kilkaset metrów do świateł. Jest to nieekonomiczne i niebezpieczne. "Jazda na biegu jałowym i wciśniętym sprzęgle powoduje ...