Jesli opony letnie mam o wymiarach 205/50R15, to moge na te felgi zalozyc opony zimowe o profilu 55, 60, tzn...205/55, 205/60R15, jaka to roznica? czy bedzie mi kolo obcierac o nadkole? lub niech mi ktos poleci opny niedrogie o wymiarach 205/50R15, bo z tego co szukalem to straszne ceny...! lub dobrze doradzi opony o wiekszym profilu. dzieki
Współczynnik który chcesz zmienić odpowiada za wysokość opony i w tym przypadku opony będą miały większą średnicę i mogą obcierać np. przy pełnym obciążeniu auta lub przy skręcie.
Podaj jakie to auto będzie łatwiej pomóc, możesz też sprawdzić zalecane rozmiary opon na naklejce w aucie (przeważnie na słupku między przednimi a tylnymi drzwiami)
jest to acura integra(honda integra)
ale na letnich oponach wydawala mi sie za wysoka, myslalem ze amortyzatory sa podkrecone, mysle ze bedzie mozna zlozyc np. 205/55.
nakleiki nie moge w tej chwili sprawdzic , ale powinno byc tam napisane?!
dzieki
eee napewno nie, bo siostra mi wyslala wymiary opon letnich, i 100% sa to 205/50R15 z tym ze to jest acura integra (99r) z silnikiem 1.8 i moze miec inne kola, no nie wiem, ale dzieki za odpwiedz
Dlaczego Octavia to jeden z najpopularniejszych modeli w Polsce? Škoda Octavia regularnie znajduje się w czołówce polskich rankingów sprzedaży, zdobywając serca kierowców niezależnie od wieku czy potrzeb. Wysoka pozycja Octavii nie jest dziełem przypadku, a ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.