Opony zimowe volvo xc40 laufenn ?

08 Lis 2020, 12:17

Witam biorąc auto dostałem z salonu powiedzmy w prezencie opony zimowe. I moje pytanie czy one są coś warte , czy sprzedać je i dopłacic do jakiś lepszych ? Co polecacie ?
fedor1921
Początkujący

08 Lis 2020, 13:47

Sprzedaj i kup lepsze. To budżetówki Hankooka i jak większość budżetówek, są dosyć dobre na śniegu, ale słabe na mokrym i suchym asfalcie.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

08 Lis 2020, 14:52

bo z tego co widze na pewny serwisie na op.....o. to cena nie ma dużej różnicy , właśnie ja do użytku w mieście bardziej.
fedor1921
Początkujący

08 Lis 2020, 15:57

Bez przesady, z tym ukrywaniem nazwy serwisu :lol:
Oponeo znamy i często posiłkujemy się nawet ich linkami.
Też ostatnio zauważyłem nienaturalnie wysokie ceny tych Laufenów.
Kup sobie coś z premium. Ja mam te najnowsze Bridgestone
[link do Oponeo wygasł]
Tylko w zeszłym roku kupiłem je we wrześniu po 419zł :mrgreen:
Ale nie zauważam różnicy w prowadzeniu do letnich(Yokohama).
Jednak między premium, a budżetowymi jest spora różnica.
Nie ma co sępić :mrgreen: Swoją drogą to nie sądziłem, że Volvo będzie dorzucało budżetowe opony do swoich salonowych aut.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

08 Lis 2020, 18:51

a no własnie cena ok 400-500 , też myślałem ze volvo się postara ale no .. , generalnie 2 salony "rywalizowały " o klienta i jeden zaoferował opony zimowe nokainy a gdy drugi usłyszał to tez powiedział iż da opony takie ale na papierze tego nie miałem no i koniec końców tak skoczyłem ,ogólnie bardzo duzo przygód z tym salonem(nigdy wiecej ) :)
Ogólnie jest jakiś serwis( punkt) co by mi przyjął te opony lub wymienil na coś lepszego w tej cenie albo za ewentualną dopłata ?
fedor1921
Początkujący

08 Lis 2020, 19:17

fedor1921 napisał(a):Ogólnie jest jakiś serwis( punkt) co by mi przyjął te opony lub wymienil na coś lepszego w tej cenie albo za ewentualną dopłata ?

Z tym może być ciężko. Wystaw na Allegro, czy OLX. Czas jest odpowiedni.
Ewentualnie spróbuj w jakimś mniejszym serwisie-duże się w to nie bawią.
edit- u nas też chyba można wstawić ogłoszenie.
czesci-motoryzacyjne-i-inne-vf6.htm
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Nowa fabryka Audi w meksykańskim San José Chiapa
    Budując nowy zakład produkcyjny w meksykańskiej miejscowości San José Chiapa, Audi jeszcze bardziej wzmacnia pnącą się w górę sprzedaż na rynku północnoamerykańskim. Położenie kamienia węgielnego w stanie ...