nie no jest wyjście kupić nowe zimowe teraz jeszcze mam letnie prawie nowki na aucie tak kupiłem. Te ze zdjęcia leżą w domu na felgach .Rejon zachodniopomorski zimy totalnie brak ale szkoda trochę tych opon dlatego pytam czy warto? Gościu w warsztacie powiedział ze te opony się nie nadają , mozna wyciągnąć założyć ale auto przy dużych prędkościach będzie pływać po drodze dlatego jak to jest z tym bezpieczeństwem? Auto to Nissan Qashqai
Gościu z warsztatu ma sporo racji. Opony kolcowane są przeznaczone do ciężkich warunków zimowych i co za tym idzie bieżnik i guma też są do tego przystosowane. Na śniegu będzie świetnie, ale na suchym i mokrym asfalcie bardzo słabo. Pływanie przy większych prędkościach bardzo prawdopodobne.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku? Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
Wskazania sondy lambda za katalizatorem Przy sprawnym katalizatorze sonda za nim na postoju pokazuje mi niskie wartości ok. 0.1V podczas jazdy są to wysokie odczyty ok 0.8V (oba wykresy w miare płaskie)czy tak powinno być? Jeśli tak to niech ktoś wyjaśni dlaczego ...
Nie wyciągaj kolcy tylko sprzedaj te opony może znajdziesz kupca który weźmie je do samochodu rajdowego bo zgodnie z przepisami w naszym kraju tylko w nich w określonych warunkach można stosować takie opony Dokładnie: "Opony kolcowane mogą być wykorzystywane w pojazdach biorących udział w rajdach i wyścigach zimowych za zgodą zarządcy drogi".
Zastanawiam się czy można coś z taką opona zrobić w Polsce. Chodzi mi o spieniężenie tego. Nawet za grosze. Potrzebuję ktoś czegoś takiego u nas? Jakies firmy, co skupuja, wyciagaja i robia normala? Nie wiem wymyślam teraz. Nawet nie wiem czy jest sens wystawiać to na aukcję? W necie jest napisane, że do rajdów? Te rajdowe to są naszpikowane stożkami moje z osobówki wyglądają jakby ktoś gwoździki nawbijał.
Wystawić aukcję możesz i zobaczysz czy będzie zainteresowanie. Generalnie z tego co wiem takie opony są gorsze po wyjęciu kolców od zimówek które nie są w nie uzbrajanie.
007Artur napisał(a):Zastanawiam się czy można coś z taką opona zrobić w Polsce.
Pewnie, że można. Wyciągnąć kolce i jako zimówki do jazdy wokół komina mogą być. Pewnie będą nawet lepsze od bieżnikowanych. Tylko trzeba mieć na uwadze, że to nie są opony do szybkiej jazdy autostradowej.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.