Opony zimowe za ok. 800 zł komplet

03 Sty 2015, 12:52

Szukam opon zimowych w mniej więcej tej cenie. Niestety nie za bardzo jestem zorientowany w tych sprawach więc postanowiłem napisać, może wy pomożecie. Rozmiar 205/55 R16. Wiem, że nie mogę oczekiwać cudów, ale może znacie jakieś porządne opony jak na tą cenę.
marvandi
Obserwowany

Auto: Renault Laguna

03 Sty 2015, 19:59

W tej cenie i tym rozmiarze proponowałem już komuś opony Riken snowtime b2.Są to porządne opony budżetowe(nie żadne chinole),właścicielem marki jest Michelin.Jak to opony budżetowe mają swoje wady i zalety.Na śniegu są bardzo dobre ale trochę gorsze na suchym i mokrym(ale bez tragedii)
[link do Sklepopon wygasł]
Te ostatnie mam założone u siebie i jestem bardzo zadowolony,nie mam zaufania do chinoli,dlatego nie polecam.te tańsze rikeny to leżaki,ale świeże są akurat w twoim budżecie :ok:
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

09 Sty 2015, 07:33

Ile linków wow... Wystarczy wejść na porównywarki cen i wpisać dany rozmiar.
Co do modeli to w tej cenie na pewno będzie budżetowy APOLLO
Alnac Winter, a nawet widzę, że jest ze średnij półki jakiś Nexen. Można śmiało czegoś poszukać ;)
slickrz
Aktywny

Auto: Audi A3

09 Sty 2015, 08:52

slickrz napisał(a):Ile linków wow... Wystarczy wejść na porównywarki cen i wpisać dany rozmiar.

Kolega marvandi nie pytał się o porównywarki,tylko o opony :!: Więc podałem mu swoje propozycje w postaci linków,to chyba najlepszy sposób :sly:
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Niebezpieczny brud na samochodzie
    W okresie zimowym, z powodu topniejącego śniegu, na drogach często zbiera się błoto i sól, co skutkuje koniecznością częstych wizyt kierowców na myjni. Niestety nie wszyscy zdają sobie sprawę z ryzyka jakie ...