REKLAMA
![](https://www.forumsamochodowe.pl/galeria/inne-zdjecia-motoryzacyjne-a53/leasing-kola-zebate-t40382.jpg)
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Ładowanie akumulatora odbywa się przez alternator, możesz posiadać nowy akumulator a jak alternator będzie nniesprawny to i tak będzie się wyświetlała kontrolka ładowania. Dlatego w pierwszej kolejności trzeba sprawdzić napięcia ładowania bez obciążenia i z obciążeniem układu elektrycznego. Sprawdź też czy pasek wielorowkowy jest poprawnie naciągnięty. Następnie należy odczytać błąd który kryje się pod kontrolką check.moxia napisał(a):dziwi mnie to trochę bo akumulator ma rok czasu
To że palił się chcek nie musiało oznaczać że pasek już był zerwany.moxia napisał(a):twierdzisz że wspomaganie zaraz po zerwaniu paska powinno przestać działać. Przez dzień jeździłem na checku więc już dzień wcześniej coś się wydarzyło, pytanie co?
Ciekawe co to za linka ale mniejsza z tym ważne żeby naprawił i oddał automoxia napisał(a):pokazał mi tylko pęknięty pasek klinowy poskręcany z jakąś cieniutką czarną linką która rzekomo pochodzi właśnie od pompy