Oryginalne autko do 6 tys

19 Lip 2013, 14:44

Witam wszystkich,jako ze moja astra juz sie konczy postanowilem ze kupie nowe auto zamiast pakowac kase w opla.Mam kilka typow i chcialbym zebyscie pomogli wybrac mi najlepszy :)
1.Alfa Romeo 155-przepiekne auto jednakze ma bardzo wiele zlych opinii,podobno jest koszmarnie awaryjne.
2.Alfa Romeo 164-wspaniala limuzyna z zacieciem sportowym,podobno dosc bezawaryjna jednakze w naszym kraju nigdy nie doceniona i malo ich jezdzi wiec moze byc problem ze znalezieniem zadbanego egzemplarza.
3.Lancia Dedra-o ile sie nie myle jest to auto stworzone na tej samej plycie co alfa 155,fajne autko z klasa.
4.Lancia Kappa-podobno dosc niezawodna limuzyna...PODOBNO.
5.Rover serii 600-troche bardziej ekskluzywny Accord.
6.Rover serii 800-kolejna limuzyna w ktorej juz zdazylem sie zakochac,bardzo fajne auto i podobno nie psuje sie zbyt czesto.
7.Fiat Tempra-auto na tej samej plycie co alfa 155 i lancia dedra,co do tego modelu mam pewne watpliwosci,ale tez mi sie calkiem podoba.
Wszystkie te auta laczy dosc dobre wyposazenie,wygoda i niestety duze spalanie,ale chcialbym zaznaczyc ze LPG nie wchodzi w gre,juz wole miec jezdzacego rovera 800 ktory spala 16 litrow PB niz zagazowanego rupiecia.Mam niemile doswiadczenie z gazem i nie chce do tego wracac.
Licze sie z tym ze kazdy z tych samochodow potrafi duzo wypic i rowniez licze sie z tym ze moze byc problem z dostepnoscia czesci,dlatego prosil bym o wybor najmniej awaryjnego sposrod nich.Na koniec bardzo wazne pytanie,czy 6 tys to nie za maly budzet na zakup ktoregos z tych aut ?
Z gory dzieki i pozdrawiam :)
MuscleGuy
Nowicjusz

Prawo jazdy: 08 12 2012
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Póki co brak.

19 Lip 2013, 18:46

Alfe bym sobie odpuścił,cięzko o zadbany egzemplarz w tych pieniądzach to już wogóle.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

19 Lip 2013, 18:56

widze ze mamy podobne problemy z naszymi padlinami czyt. astrami
krawaciarz
Początkujący

Auto: opel astra f
Silnik: 1.4
Rok produkcji: 1993

20 Lip 2013, 04:26

Żadnego z tych aut bym nie kupił,to potencjalne skarbonki.ze względu że to auta za 6 k,to trzeba będzie drugie tyle włożyć pewnie na start..,a każde kolejne wymiany części np do Lancii Kappy będą problematyczne i drogie. Na Twoim miejscu zrezygnowałbym z tej "oryginalności" ,bo władujesz się i odsprzedawać za chwile będziesz to auto za 2,5 k...Wolałbym wyremontować starą Astrę,albo kupić coś mniej "oryginalnego"... :yes: Jak się nie mylę,to padło tu słówko o Accordzie więc może faktycznie taki Accord (1,8-2,0)byłby lepszą opcją ..?
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

20 Lip 2013, 10:46

a gdybym jeszcze troche zwiekszyl budzet to warto by bylo sie bawic np w jakiegos rovera ?
MuscleGuy
Nowicjusz

20 Lip 2013, 11:04

Lepiej poczekaj i dołóż trochę do Rover'a 75 to taki Jaguar S za 10tyś :P.
kompresor
Nowicjusz

Auto: turbostang
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...

20 Lip 2013, 11:11

No Rover 75 jest super,ale bedzie kosztowal z 15 tysi,moze jako jeszcze nastepne auto :) poki co celuje w troche starsze rovery,seria 600 i 800 :) Alfy mimo ze piekne odpuszcze sobie,Lancie tez moga byc drogie w utrzymaniu a z tego co slyszalem to wymienione przeze mnie rovery to porzadne i dosc niezawodne auta,ktos wie cos na ich temat ?
MuscleGuy
Nowicjusz

20 Lip 2013, 11:29

Czy ja wiem? Hmmm, jak stoi jakiś 75 na sprzedaż z roku około 2000 to za 10-11tyś do negocjacji, nie wiem jakie tam występują problemy bo nigdy nie dociekałem ale może faktycznie coś jest na rzeczy.

A W124 po lifcie na e klase za jakieś 6-9 tysięcy brałeś pod uwagę? Będzie lepszy od tych co wymieniłeś.
kompresor
Nowicjusz

20 Lip 2013, 11:51

W124 to bardzo solidne auta i wiem ze sa duzo lepsze niz np rover ale jak juz mialbym 124 kupowac to w coupe a czy za 6tys mozna dostac ladny egzemplarz ? wydaje mi sie ze nie :(
MuscleGuy
Nowicjusz

20 Lip 2013, 12:23

No nie, te 13 trzeba liczyć ale sedan najbrzydszy nie jest i weź pod uwagę to, że łatwiej go kiedyś sprzedasz i nie straci tyle na wartości co te, które wymieniłeś a wszystkie części masz do niego dostępne od ręki.
kompresor
Nowicjusz

20 Lip 2013, 12:55

No w sumie sedan nie jest brzydki,jezdzilem pare razy w124 200d bo kolega mial i mimo ze powolny to fajnie sie prowadzi :) ale ja duzo samochodem nie jezdze dlatego nie przeraza mnie spalanie czy koszty czesci,nie szukam byle jakiego auta ktore bedzie tanie w utrzymaniu czy super ekonomiczne tylko szukam takiego ktore mi sie bedzie podobac ale oczywiscie zeby bylo jezdzace :) poki co jestem gowniarzem wiec pewnie to podejscie mi sie jeszcze zmieni :)
MuscleGuy
Nowicjusz

20 Lip 2013, 13:30

Jak chcesz Rovera to poszukaj tutaj http://www.roverki.pl
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

20 Lip 2013, 14:10

Jak jesteś młody i chcesz ciekawe, zrywne auto z Rovera to może MG ZR 1,8 benzyna?
Raz w życiu miałem z nim tylko styczność, 1,8 160km dobrze idzie a z wyglądu bije na łeb a3 golfa 4 i seaty.
Do 10 tyś spokojnie takie wyrwiesz
kompresor
Nowicjusz

20 Lip 2013, 16:35

Szkoda tylko, że potem ciężko o części i drogie.
krzychu90

21 Lip 2013, 07:31

Własnie części są dostępne nawet od ręki.
Barol
Awatar użytkownika