Witam wszystkich,jako ze moja astra juz sie konczy postanowilem ze kupie nowe auto zamiast pakowac kase w opla.Mam kilka typow i chcialbym zebyscie pomogli wybrac mi najlepszy
1.Alfa Romeo 155-przepiekne auto jednakze ma bardzo wiele zlych opinii,podobno jest koszmarnie awaryjne.
2.Alfa Romeo 164-wspaniala limuzyna z zacieciem sportowym,podobno dosc bezawaryjna jednakze w naszym kraju nigdy nie doceniona i malo ich jezdzi wiec moze byc problem ze znalezieniem zadbanego egzemplarza.
3.Lancia Dedra-o ile sie nie myle jest to auto stworzone na tej samej plycie co alfa 155,fajne autko z klasa.
4.Lancia Kappa-podobno dosc niezawodna limuzyna...PODOBNO.
5.Rover serii 600-troche bardziej ekskluzywny Accord.
6.Rover serii 800-kolejna limuzyna w ktorej juz zdazylem sie zakochac,bardzo fajne auto i podobno nie psuje sie zbyt czesto.
7.Fiat Tempra-auto na tej samej plycie co alfa 155 i lancia dedra,co do tego modelu mam pewne watpliwosci,ale tez mi sie calkiem podoba.
Wszystkie te auta laczy dosc dobre wyposazenie,wygoda i niestety duze spalanie,ale chcialbym zaznaczyc ze LPG nie wchodzi w gre,juz wole miec jezdzacego rovera 800 ktory spala 16 litrow PB niz zagazowanego rupiecia.Mam niemile doswiadczenie z gazem i nie chce do tego wracac.
Licze sie z tym ze kazdy z tych samochodow potrafi duzo wypic i rowniez licze sie z tym ze moze byc problem z dostepnoscia czesci,dlatego prosil bym o wybor najmniej awaryjnego sposrod nich.Na koniec bardzo wazne pytanie,czy 6 tys to nie za maly budzet na zakup ktoregos z tych aut ?
Z gory dzieki i pozdrawiam
![Uśmiechnięty :)]()