OSTRZEGAM!!! PRZED AUTO-KOMISEM,AUTO-ITALIA W BRZOZÓW-KOL.

06 Sty 2010, 21:22

Kupiłem samochód marki opel astra z 2000 roku, z przebiegiem 115tyś. km z książką serwisową w/w komisie. Na początku ogłądałem golfa IV ale starszy pan który zajmował się naganianiem klijętów powiedział ten golf to wstawiony, choć panu pokaże opelka dopiero przyjechał z włoch, twierdził że LALA i że dziś i tylko dziś jest promocja na niego. Cena jego była 14500zł. jak się zdecyduje od razu to go odda za 12000zł. Oczwiście na faktuże zakupu było 7000zł. bo wiadomo twierdził z czegoś trzeba żyć mniejsza akcyza itp. kupiłem go i zaczeła się gechenna, po przejechaniu około 700km zaczeło coś stukać w silniku, pojechałem do komisu, a tam widziały oczy co brały tego starszego pana nie było, że on nie pracuje, a właściciel mówi ja wezme samochód ale za 7000zł tyle co na fakturze. Mechanik rozebrał silnik okazało się że panewka była już wcześniej obrucona, a tylko założyli nowy kpl.bez szlifu wału. co do przebiegu to po sprawdzeniu auta w serwisie w Siedlcach okazało się że ma nie 115000km ale 220000km w 2007 roku ostatni wpis. Nie polecam tego komisu.
gruby66
Nowicjusz

Miejscowość: auto komis

26 Lut 2014, 06:20

OSTRZEGAM KLAMCY i AMATORZY!!!

Od dłuzszego czasu szukam VW Touarega. Znalazłem w ogłoszeniach pasujacy do moich wymagań samochód, oczywiście złapałem za telefon gdyż napisane było IDEAlNY ,IDEAŁ. Pan z komisu potwierdził mi ze stan jest idealny no ze mucha nie sieda. Mówie mu ze mam daleko do Sokołowa Podl. ok 430km wiec poprosiłe zeby odrazu mi coś powiedział na temat auta bo sie znam jak przyjade to nie potrzebie bedziemy sie gniewac :) Oczywiście ten koleś odpowiedział mi że auto jest idealne i wrazie co zwróci mi za droge jezeli bedzie coś nie tak. Dodał ze sprzedał ponad 300 aut w 2013 (biedni osukani ludzie), Utwierdziło mnie to w przekonaniu ze jest to fajna opcja. Pojechałem te ponad 400 km a na miejscu... Co zobaczyłem... Co powiedziałem JA Pier... To chyba nie ten samochód z opisu. Auto Malowane chyba plakatówkami, lakier najniższej jakosci niechlunie polozony farfocle tluszcze itp, szpachli wszedzie. Oczywiscie własciciel lub jakiś przydupas mowi że on tego auta nawet pędzelkiem nie dotchna (teraz myśle ze było to robione wszystko pędzelkiem), Ten madtry ban przyniósł czujnik lakieru co za kre... wyszło ze kazdy element ale to każdy nawet i dach był malowany a na klapie tylnej nie było skali, Środek do przezycia ale silnik mial miec 179.000 a obrzygany olejem szkodac. Teściu powiedział ze ma chyba ponad 300000 potwierdziłem a super pan specjalista sprzedarzy trzasna maska i powiedział obrazony że TAK NIE BEDZIEMY ROZMAWIAĆ. Oczywiście nie było opcji zwrotu kasy za przejazd bo pa szybko uciekł i zamkną sie w swojej dziupli.

KŁAMCY AMATORZY I CHYBA JESZCZE JEDNO SŁOWO SIĘ NASUWA NA USTA ZŁODZIEJSTWO bądz co badz nikt mi nie zwróciła za podróz

OSTRZEGAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Michael
Obserwowany

Prawo jazdy: 18 10 1977
Przebieg/rok: 28tys. km
Auto: Opel
Silnik: 1.7
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

26 Lut 2014, 20:47

Racja auto-komis z kol. Brzozów koło Sokołowa Podl. to oszuści i naciągacze, odpowiadali karnie za sprzedaż kradzionych samochodów, wiem coś o nich bo miałem z nimi do czynienia do tej pory nie odzyskałem swoich pieniędzy. Na szczęście auto-komis upada, to może więcej ludzi nie oszuka. Ludzie jak coś wiecie o tych oszustach to walcie śmiało na forum. Innym zaoszczędzimy kłopotów i zmartwień.
gruby66
Nowicjusz

Miejscowość: auto komis
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...