Oświetlenie do auta

15 Kwi 2015, 19:21

Witam od dlugiego czasu szukam legalnego oswietlenia do auta toyota avensis.
W cześniej bazowałem na standardzie zwykła h7 / swiatla drogowe / swiatla postojowe / koszt 30 zl za zarówki

Barwa żółta męcząca słaba widoczność.
Szukałem i znalazłem na kilku forach polecono mi żarówki Philips Diamond Vision + cree bosh
koszt 450 zł .. założyłem i dalej to nie to. W jeździe po za miastem gdy jest ciemno jest ok widać ładnie jednak ma się wrażenie jakby żarówki były za słabe widok ładny ale w praktyce nie polecam.

Poszukuje żarówek o czysteł białej jasnosci do 5000k. chciałem zainwestować w hid xenon ale za dużo chinskich podrobek nie che stracic auta za g.... / Ledy tez nie maja homologacji i recenzje sa marne. Ostanio jechałem za Mercedes benz E250 AMG SPORT 2014
[uznano za reklamę]
pogadałem z kierowcą i powiedział mi że posiada żarówki philipsa D2S cos takiego czy ktos miał z nimi doczynienia ? Alby czy ktos sprawdził juz i jest zadowolony ze swoich i moze skierowac w dobrym kierunku gdzie szukac. Lampy mam na soczewkach ktore lada chwile bede wymienial bo sa od nowosci i soczewki sa lekko matowe wiec przydadza sie nowe.

Czekam na propozycje. Cel to białe swiatło + dobre oświetlenie drogi ( takie jak w nowych autach )
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 16 Kwi 2015, 09:03, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Próba reklamy sprzedaży samochodu
B4ndit90
Obserwowany

Prawo jazdy: 09 03 1990
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Toyota Avensis T25
Silnik: 2.0 D4D
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

16 Kwi 2015, 09:11

W twoim aucie są żarówki halogenowe. Jak słabo świecą, to przyczyn może być kilka - słabej jakości żarówki, zmatowione szkło reflektora, zmatowiony odbłyśnik, za słabe napiecie na stykach żarówki, słabe napięcie ładowania. Szkło reflektora można wypolerować ( około 50 zł za reflektor ), jak odbłyśniki, to raczej nowe reflektory. Napięcia trzeba pomierzyć. Można też spróbować założyć żarówki "+" (...)%
Jeżeli chodzi o wspomnianego mercedesa, to są w nim reflektory ksenonowe, na żarówkach D2S. Żeby mieć coś takiego, trzeba wymienić całe reflektory oraz przerobić instalację elektryczną plus zrobić instalację spryskiwaczy tych reflektorów.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

21 Kwi 2015, 22:11

Fajne światło (i dozwolone) dają osram cool blue intense, dają podobny efekt co światła ksenonowe, możesz tych spróbować, koszt nie jest aż tak wysoki.
bpa
Początkujący

Auto: volvo v40

01 Cze 2015, 17:23

Zgadzam się to naprawdę fajna opcja tego typu żarówek wyprodukowanych przez naprawdę dobrą firmę Osram.
Selewiusz29
Obserwowany

Auto: Opel Astra F

05 Cze 2015, 16:48

Wpływ na oswietlenie ma polerowanie. WIekszy wplyw niz ludzie mysla. jak-poprawic-oswietlenie-samochodu-polerowanie-reflektorow-vt98787.htm tu troche na ten temat ;) i w tym jak widac mozna byc ekspertem :P
Robespier
Nowicjusz

Auto: Audi A4

07 Cze 2015, 22:10

wiele pozytywnych opinii zbierają także osramy night breaker.
jacus19
Początkujący

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 01 01 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Seat Ibiza 1,0 TSI o mocy 115 KM
    Seat Ibiza w wersji wyposażonej w silnik benzynowy o pojemności 1 litra ma moc 115 KM. Jego średnie spalanie w tym przypadku to około 4,7 l/100 km, a przyspieszenie 0-100 km/h zajmuje 9,3 sekundy. Na liście wyposażenia niewymagającego ...