Oświetlenie Dodge Caliber

08 Maj 2019, 21:19

Witam posiadam samochód dodge caliber 1.8 SXT 2008 r. i ostatnio zepsuła mi się przednia lewa lampa (zepsuła się regulacja i nie da się jej podnieść) więc kupiłem nową a dokładnie taką [link do oferty na Allegro wygasł] i mam problem ponieważ ta lampa nie posiada otworu na światła postojowe oraz ma inne wejścia z tyłu więc zwracam się z pomocą do was, co mam w tym wypadku zrobić?
kacper1029
Obserwowany

23 Maj 2019, 08:41

Najprawdopodobniej jest to wersja amerykańska, a więc światło postojowe będzie pomarańczowe w kierunkowskazie - kierunkowskaz świeci cały czas, a po włączeniu kierunkowskazu zaczyna migać. O ile tak miałeś wcześniej. Jeżeli lampy były europejskie, to instalacja jest przerobiona na Europę i lampa ci nie będzie pasować. Musisz szukać lampy w wersji europejskiej.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

27 Maj 2019, 12:00

Kupiłeś lampę w której na allegro w opisie pisze "homologacja: SAE - USA" Ty potrzebujesz wersję EU i takiej szukaj ale przy kupnie zapytaj sprzedawcę czy faktycznie to taka wersja bo widzę że czasem na allegro piszą że EU a jest wersja USA.
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowa Dacia Duster na wyższym poziomie
    W designie zewnętrznym Nowej Dacii Duster pojawiają się zmiany podkreślające jej terenowy charakter. Zmienia się również wnętrze, w którym zobaczymy nową deskę rozdzielczą, nowe tapicerki, nowy zespół ...
    Opony samochodowe, co warto o nich wiedzieć?
    Produkcja opon to oddzielna gałąź przemysłu samochodowego, przeżywająca dynamiczny rozwój, spowodowany zwiększeniem się wymagań wobec ogumienia. Trafiające do produkcji samochody oferują coraz to lepsze osiągi i posiadają ...