Problem z lampą - Dodge Ram 1500 SLT

17 Kwi 2019, 14:29

Hej ludzie. Więc mam 2005 Dodge Ram 1500 SLT, który robi coś dziwnego. Pozwólcie, że przedstawię krótką historię, która, miejmy nadzieję, złagodzi wszelkie luźne cele. Moja ciężarówka ma reflektory halo / projektora na rynku wtórnym, choć nie sprawiały mi żadnych problemów. Pewnego dnia pomagałem przyjacielowi ruszyć się i zostawić moje światła awaryjne na stałe 20 minut przypadkowo. Teraz, kiedy wskoczyłem z powrotem, odkryłem informację „LAMP OUT” na desce rozdzielczej. Sprawdziłem wszystkie żarówki i żadna nie wyglądała na spaloną. Ale teraz mój lewy migacz przedni w ogóle nie działa. Żarówka jest wyraźnie włączona, ale nie robi nic innego. Mój lewy tylny migacz szybko miga, ale kiedy moje światła awaryjne są włączone, miga z normalną prędkością (pamiętaj, że lewy przedni migacz nadal nic nie robi, oprócz pozostania włączony). Wymieniłem wszystkie żarówki migające i nadal migający lewy przedni migacz nie będzie migać. Co, [...], nie tak z moją ciężarówką i jak to naprawić?
HenryBraxton
Obserwowany

17 Kwi 2019, 15:13

Prawdopodobnie problem jest w wtyczce przy lampie z którą jest problem. Zdarzało się że potrafiły się one przegrzać i nadtopić przez co powstawały zwarcia i wtedy światła mogą nie funkcjonować prawidłowo. W pierwszej kolejności powinieneś sprawdzić dokładnie tą wtyczkę.

Znalazłem jeszcze filmik na którym wymiana wtyczki idącej do lampy pomaga w usunięciu problemu podobnego do twojego.

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

24 Kwi 2019, 21:23

my issue has been solved!!
HenryBraxton
Obserwowany

24 Kwi 2019, 22:00

Super :ok:
Powodzenia i szerokości!
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Hilux Rugged X, Rogue i Rugged
    Przez 50 lat osiem generacji Toyoty Hilux budowało reputację tej niezniszczalnej terenówki. Teraz za jej modyfikację zabrała się Toyota Australia, oferując specjalne wersje Rugged X, Rogue i Rugged. Hilux najnowszej ...
    Nowości na 2021 rok modelowy
    Witam, Mimo iż rok 2020 dopiero co się zaczął Volvo określiło zmiany w modelach na rok 2021. Samochody z MY 2021 będzie można zamawiać prawdopodobnie od połowy kwietnia 2020r. Oto najważniejsze ze zmian: - we wszystkich modelach ...