REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
MajkPZM napisał(a):Jak jedziesz z góry na biegu to SILNIK napędzany jest przez koła ( czyli nie potrzeba zadnego paliwa ) a jak jedziesz na jedynce bez gazu to cos musi ten samochod ciągnąc prawda?
piotrauto napisał(a):na 5, 6 biegu tez jedzie bez gazu? ciekawe, chyba ze masz tempomat
piotrauto napisał(a):na 5, 6 biegu tez jedzie bez gazu? ciekawe, chyba ze masz tempomat
piotrauto napisał(a):u mnie bez gazu ruszyć z 1 biegu dosyć trudno bo auto gaśnie trzeba bardzo wolno ruszac ale zeby jechac bez gazu? przeciez auto zgaśnie
piotrauto napisał(a):gdy sie rozgrzeje to latwo benzyne zgasić ruszając nawet z gazem
Kubuch napisał(a):Utwierdzasz mnie w przekonaniu, że albo nie potrafisz operować sprzęgłem i gazem albo masz coś nie teges z autem...
Dishman napisał(a):Dlaczego? Znam zawodowych kierowców, którzy na co dzień jeżdżąc TIRami, gdy przesiadają się w osobówkę na benzynie to potrafią zgasić auto na światłach.
piotrauto napisał(a):to wg ciebie na jakie obroty trzeba podkręcic benzynę zeby ruszyc z piskiem opon? z ok 2500 obrotów raczej silnik sie zadusi niz ruszy z piskiem