Oszczędne auto do 10 000 - 12 000

03 Paź 2019, 15:06

Cześć,

Poszukuję samochodu w budżecie jak w temacie. Auto głównie do miasta (dojazd do pracy 15 km w jedną stronę), max 2 - 3 razy w miesiącu wypad za miasto (max 50 km w jedną stronę). Ważne aby było to auto niezawodne oraz oszczędne jeżeli chodzi o spalanie i ewentualne naprawy. Z racji braku garażu auto będzie stało pod chmurką :( Na ten moment jestem na 95 % zdecydowany na silnik benzynowy (w przyszłości nie planuję instalacji LPG), np. honda jazz II 1.4, corsa D 1.2 albo vw polo 1.4. Prośba o doradzenie i sugestie.
markowiecki93
Obserwowany

18 Paź 2019, 17:02

markowiecki93 napisał(a):honda jazz II
To dobry wybór ja bym jeszcze tu dorzucił Toyotę Yaris z silnikem 1.3 bo 1.0 wprawdzie trochę mniej pali ale jest odczuwalnie słabszy.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Przygotuj auto do zimy
    Przed sezonem zimowym warto zainteresować się, czy nasze auto jest do niego przygotowane. A co trzeba zrobić, by tą zimę przejeździć bez problemów? O oponach zimowych pisał nie będę, bo to temat znany każdemu. ...
    Kiedy spada temperatura, spada też ciśnienie w kołach!
    Zbyt małe lub zbyt duże ciśnienie w oponach to dłuższa droga hamowania i gorsza przyczepność na zakrętach. Za niskie ciśnienie w oponach wpływa na przyspieszone zużycie opon. Ubytek o tylko 0,5 bara wydłuża drogę hamowania ...