Sedan do 1500 Funtów UK

14 Paź 2019, 11:00

Witam, planuję zakup swojego pierwszego samochodu w Anglii gdzie mieszkam. Budżet jaki chce przeznaczyć to około 1500 funtów. Mam kilka typów które mi się spodobały a teraz potrzebuję rady które z tych aut będzie najlepsze i na które warto zwrócić uwagę a które lepiej sobie odpuścić.

- Mazda 6 I/II
- Volvo S40
- Ford Mondeo Mk4
- Honda Accord 7
- Saab 9-3

Które z tych aut jest warte uwagi jeśli chodzi o bezawaryjność, ewentualne koszty naprawy, dostępność części, ogólny komfort jazdy i EWENTUALNA możliwość przekładki kierownicy na lewą stronę.
Na co zwracać uwagę przy zakupie konkretnego auta?
Może macie jakieś propozycje, nie zamykam się tylko na te auta które wymieniłem ;)
devil162
Nowicjusz

Prawo jazdy: 14 06 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Skoda Octavia I
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

18 Paź 2019, 17:08

devil162 napisał(a):- Mazda 6 I/II
- Volvo S40
- Honda Accord 7
Ja bym myślał o tych. Nie bardzo orientuję się w jakiej cenie są samochody na tamtym rynku ale nad tymi warto się na pewno zastanowić.

devil162 napisał(a):EWENTUALNA możliwość przekładki kierownicy na lewą stronę
O tym nie myśl bo to jest nie opłacalny zabieg i później takiego auta nie sprzedasz, a koszty takiej przekładki będą zbliżone do kosztów auta które chcesz kupić.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Samochodem na narty - o czym trzeba pamiętać?
    Rozpoczął się okres ferii zimowych, a tym samym rodzinnych wyjazdów na narty. Jeżeli taka podróż ma odbyć się samochodem, warto zastanowić się nad sposobem przetransportowania nart, a także przygotować się do ...