REKLAMA
Cześć!
Czeka mnie opcjonalna zmiana auta obecnie jeżdżę BMW e46 2.0D 150km z 2003r. TOURING.
W ostatnim czasie do auta dołożyłem sporo kasy, skończyły się wtryski, tarcze hamulcowe, świece, akumulator, alternator i kilka innych popierdółek stąd piszę, że zmiana jest opcjonalna, ale mimo wszystko ciągnie do niej - tak, żeby spróbować czegoś nowego.
Z auta jestem baaardzo zadowolony, trafiłem bardzo dobrą sztukę, zrobiłem ok. 80tys. km i poza powyższymi nic strasznego się nie działo.
Komfort auta bardzo mi odpowiada, mam Sportsize, multifunkcyjną kierownicę m-pakiet, climatronic, webasto, PDC tył i nie chciałbym zamienić tego auta na jakiegoś muła z gorszym standardem.
Szukam nienajmniejszego czterodrzwiowego NIEDUŻEGO AUTA
Rocznie robię blisko 35tys. km
z czego około 75% jeżdżę po Warszawie głównie nocą więc nie stoję w korkach , auto gaszę średnio 14 razy w ciągu 3 godzin ( dorabiam jako dostawca żywności)
Raz w roku jadę na wakacje pewnie w granicach 1500km
Mam plan inwestycyjny w związku z którym będę zobowiązany przejechać z przyczepką o masie ok 1000kg dwa kursy blisko 300km.
W weekendy robię trasę 300km
Chciałbym żeby koszt przejechania autem nie przekraczał 35zł/100km.
Chciałbym żeby auto miało nienajgorsze przyspieszenie, poniżej 10s do 100km/h
Klimatyzację
Czujniki parkowania
Multifunkcyjną kierownicę
Wygodne fotele
Podgrzewane fotele
Niezłej jakości wykończenie wnętrza
Im więcej wszystkich udogodnień tym bardziej będę się skłaniał w stronę danego auta, nie zapominając przy tym wszystkim o jak największej bezawaryjności i wieku auta
Moje typy to SEAT LEON 1.9 TDI 135KM
konkretna aukcja:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
CITROEN C4 2.0 HDI 163KM Mam wątpliwości co do tej jednostki, czy to słuszny wybór
Skoda Fabia/Octavia 1.9TDI Tutaj, może nie ma multifunkcji chociażby, ale przemawia za nim wiek, wielkość i motor (piszę Octavia/Fabia gdyż fabia wydaje mi się nieco za mała).
ALFA ROMEO 1.9 JTDm 150km (za egzemplarzem przemawia polski salon i ciekawe wykończenie)
HONDA CIVIC 2.2 I-CDTI 140KM (auto kontrowersyjne, ale mi się podoba)
[link do oferty na Olx wygasł]
Poza tym brałem pod uwagę AUDI A4 B7, A3 8P 5 drzwi