Oszczędny samochód średniej wielkości

17 Gru 2022, 06:21

franccc napisał(a):Serio bierzesz pod uwagę zarówno polo 1.2 jak i w203 1.8K?
Jak idziesz do sklepu po buty to ci wszystko jedno czy weźmiesz japonki czy kalosze?

Te dwa to akurat skrajne przypadki, najchętniej wziąłbym coś pomiędzy nimi, ale nie widzę przeciwwskazań do żadnego z nich, może poza dużym zużyciem paliwa w mercedesie.
Henk
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 7
Przebieg/rok: 3tys. km
Auto: VW Golf 5
Silnik: 1.4 MPI
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

17 Gru 2022, 16:43

Koszty posiadania auta to nie tylko zużycie paliwa
Akurat "pośrodku" to masz tego golfa V i to chyba jedyne auto z wrzuconych które spełnia twoje wymagania postawione na starcie. Oczywiście trzeba szukać z silnikiem 1.6 bo ten 1.4 jest dramatyczny przy tej masie
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

20 Gru 2022, 13:21

Barol napisał(a):Drugą kwestią jest sprzedawca bo może wypowiedzieć ubezpieczenie zaraz po sprzedaży

Nie może, bo wraz ze sprzedażą pojazdu oc z automatu przechodzi na nowego właściciela i tylko on może je wypowiedzieć
durateche
Początkujący

Auto: Seat Leon III
Silnik: 1.6 TDI 105KM
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2015

20 Gru 2022, 18:23

Fakt mój błąd :ok:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

16 Lut 2023, 17:48

To może ten:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Henk
Początkujący
Awatar użytkownika

16 Lut 2023, 19:34

No takiej konfiguracji starego polo to się nie spodziewałem
Wygląda normalnie a czy spełni twoje oczekiwania to sam musisz sprawdzić. Zacząłeś od segmentu C/D a tutaj masz o wiele mniejsze auto
franccc
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault EZ-ULTIMO to samochód autonomiczny
    Warszawa posłużyła jako sceneria do dla filmu promocyjnego oraz realizacji sesji zdjęciowej najnowszego samochodu autonomicznego Renault EZ-ULTIMO, oficjalnie pokazanego po raz pierwszy na Salonie Samochodowym w Paryżu. W ...
    Muzeum SKODY - 117 lat historii Producenta
    W piątek 23 listopada 2012 roku odbyła się przedpremierowa prezentacja nowego Muzeum SKODY dla mediów, a trzy dni później (26 listopada) obiekt został uroczyście otwarty dla publiczności. Położone w Mladá ...

16 Lut 2023, 20:31

Co do wielkości samochodu, to nie mam jej dokładnie sprecyzowanej. Polo mieści się w dolnym zakresie wymagań. A co można powiedzieć o opiniach salonu?
[email widoczny po zalogowaniu] ... 11gfj3ltcs
Henk
Początkujący
Awatar użytkownika

16 Lut 2023, 20:58

A co mają do rzeczy opinie o salonie?
franccc
Stały forumowicz

16 Lut 2023, 21:15

franccc napisał(a):A co mają do rzeczy opinie o salonie?

Jeśli nie wiesz, to nie ma sensu tłumaczyć.
Henk
Początkujący
Awatar użytkownika

16 Lut 2023, 23:19

No nie wiem, możesz mi, głupiemu, wytłumaczyć.

Przyszedł gość do salonu i kupił nowe auto zostawiając polo w rozliczeniu. Teraz salon chce się tego polo pozbyć.

Co mają opinie o salonie (gdzie jednocześnie masz auta nowe, używane, serwis itd) do samochodu, który ma z nimi tyle wspólnego, że im plac zagraca?
franccc
Stały forumowicz

17 Lut 2023, 01:04

Opinie są różne, plus taki że to dealer, nie jakiś chamski komis, auta raczej weryfikowane, samo Polo niezłe przy tym wyposażeniu łatwo będzie to w razie czego odsprzedać, nawet ma tempomat i klimatronic czego nowoczesne auta w tej klasie nie mają często.
Trevor
Zaawansowany

Prawo jazdy: 09 10 2008
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: Volkswagen Golf 7 R
Silnik: 2,0 TSI
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2017

17 Lut 2023, 12:21

To ja pytałem co myślicie o opiniach o salonie, bo nie wiem czy to może mieć znaczenie. Moje obawy powinny być zrozumiałe. Jeśli mówicie, że nie mają znaczenia, to ok. Polówkę obejrzałem tylko z zewnątrz i zrezygnowałem. Na żywo wygląda gorzej niż na zdjęciach. Szukam dalej.
Henk
Początkujący
Awatar użytkownika

17 Lut 2023, 12:34

Henk napisał(a):olówkę obejrzałem tylko z zewnątrz i zrezygnowałem. Na żywo wygląda gorzej niż na zdjęciach. Szukam dalej.

Zrezygnowałeś ale czemu ?

Twoje tłumaczenia są dziwne a biorąc pod uwagę pytania chociażby o salon to nie masz dużej wiedzy o motoryzacji (delikatnie mówiąc).
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

17 Lut 2023, 12:51

Lakier zmatowiały gdzieniegdzie, felgi w słabym stanie, skóra na siedzeniach zaczyna pękać, na siedziskach pokrowce maskujące, na progu jakaś pomarszczona naklejka, prawdopodobnie przykrywająca korozję. Sprzedawca od razu stwierdził, że ten samochód ma swoje lata i idealny nie jest, tylko o wadach nic nie wie, więc sam ich musiałem poszukać. Zgadza się - nie mam dużej wiedzy o motoryzacji, praktycznej żadnej, jedynie trochę teorii z internetu i od znajomych. Możliwe, że zbyt drobiazgowo podchodzę do sprawy.
Henk
Początkujący
Awatar użytkownika

17 Lut 2023, 13:14

Henk napisał(a):Możliwe, że zbyt drobiazgowo podchodzę do sprawy.

Biorąc pod uwagę budżet oraz segment auta jak najbardziej masz rację.

Dlatego jak oszuka Cię Miras dając Ci w miejskim aucie za 20k pomalowane felgi, polerkę lakieru, uzupełnione pseudo skórki to miej pretensję wyłącznie do siebie. On spełniał marzenia Polaków zaczerpnięte z prospektów i plakatów nowych aut.

Henk napisał(a):Sprzedawca od razu stwierdził, że ten samochód ma swoje lata i idealny nie jest, tylko o wadach nic nie wie, więc sam ich musiałem poszukać.

No i niestety nic nie znalazłeś :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe