OSZCZĘDNY SAMOCHÓD

02 Wrz 2012, 10:41

Witam.
Długo przeglądałem forum, ale nie znalazłem jednomyślnej odpowiedzi na moje pytanie, więc postanowiłem założyć nowy temat.
Chciałbym kupić auto przede wszystkim wytrzymałe i oszczędne. Tu padło na legendarny silnik 1.9 TDI. Sprawdziłem samochody które go posiadają i znalazłem tylko skodę, seata, vw i audi.
Ze względu, że skłaniam się raczej ku mniejszemu pojazdowi wybór padł na:
-AUDI A3 8l
-SEAT LEON I

IBIZA i CORDOBA odpadają - wyczytałem gdzieś, że lubią rdzę (jeśli się mylę, to mnie poprawcie). Także VW GOLF nie spełnia moich wymagań-nie jest w mim guście (zbyt suche wnętrze, wygląd tylko trochę zmieniony po 3).

I teraz moje pytanie: co jest wg was lepsze A3 czy może LEON pod względem wytrzymałości, usterek, komfortu itp.?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.

P.S. Jeśli macie jeszcze jakieś inne propozycje samochodów z podobną ceną oraz wytrzymałością, to proszę o przykłady :)
Nowy123
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Design of the Year - nagroda dla SKODY Octavia
    "Nagroda "Design of the Year" to wielki zaszczyt dla SKODY i ogromne wyróżnienie dla całego naszego zespołu. Nowa Octavia jest klasą sama w sobie pod każdym względem. Jej doskonałe proporcje, czyste i ostre linie nadwozia ...
    ART DRIVE! Kolekcja BMW Art Car 1975-2010
    Instytut Sztuki Współczesnej (ICA) we współpracy z BMW, Burmistrzem Miasta Londyn oraz organizatorami London 2012 Festival na dwa tygodnie przejmuje kontrolę nad parkingiem w Shoreditch, aby w dniach od 21 lipca ...