Oszust Miłosz Sobieraj

08 Lis 2012, 17:08

Ja mam otrzymac samochod do 18.11! Tagrze 19.11 jestem na Policji to zglosze bo juz wiem ze go nie dostane. To jest sprawa dla TVN UWAGA! Co otym myslicie zeby to zglosic? Moze ktos sie tym zainteresuje i go znajda!
Baartek
Nowicjusz

Auto: VW

09 Lis 2012, 11:35

Może to nie głupi pomysł. Oni tam mają lepszą skuteczność w odnajdywaniu ludzi niż policja.

A na Twoim miejscu zgłsiłbym to JUŻ na polcje, bo masz solidne podstawy że jest oszystwo. Zaczną wcześniej działać. Weź wydruk umowy, danych jego firmy, posty z tego forum i powinni przyjać. Nie daj się zbyć textami w stylu ( u mnie tak było): "a może coś mu się stało?". Jak widać stało mu sie tyle że zabrakło mu kasy i OSZUKUJE nadal.
zebozebo
Nowicjusz

Auto: honda
Rok produkcji: 1996

09 Lis 2012, 11:44

Witam!!!
Dzisiaj w TVN24 podawali ze zatrzymali 3 oszustow co wystawiali samochody na sprzedasz, brali zaliczki i potem sie nie odzywali! Podawali tez ze oni sie oglaszali na otomoto! Pasowalo by!!! Moze to nasz "kolega" Sobieraj!!!
Baartek
Nowicjusz

13 Lis 2012, 22:56

Niewiem jak wy ale ja mysle ze to nasz "KOLEGA"

[link do Onet wygasł]
Baartek
Nowicjusz

14 Lis 2012, 12:02

Chyba inaczej działali, były podstawione osoby - a nasz przedstawia się. Działali w innym województwie. Wątpie że to ten typek.
A tak na marginesie parę razy już próbowałem w identyczny sposób jak u Sobieraja kupic samochód, ale byłem mądrzejszy juz o to doświadczenie. W sumie z ciekawości chciałem to sprawdzić.
I okazało się że jest BARDZO WIELE takich sk...ieli. Kiedy nie chciałem przesłać kasy, kręcili nosami a potem kontakt się urywał. Jeden mimo że przesłałem wszystko i się ze mną dogadał i "już jechał z samochodem". Oczywiście d..a. To jest niezły biznes, uwierzcie mi, na otomoto są dziesiątki oszustów
zebozebo
Nowicjusz

14 Lis 2012, 12:16

Slady prowadza do Wroclawia. A z tamtad jest tez Sobieraj. Moze to byc on. Zobaczymy.
Baartek
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...

04 Gru 2012, 20:54

Ten Pan nadał działa na otomoto.pl. Poniżej link sprzedaży auta
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Przedstawia się jako Miłosz Sobieraj i reprezentuje firmę PHU REMEX,
Adres z pieczątki na umowie: Parszowice 69, 59-330 Ścinawa
Telefon pod którym kontaktuję się z nim to 669104651
Adres e-mail z którego wysyła wstępną umowę: [email widoczny po zalogowaniu]
Nr konta: 15 1140 2017 0000 4502 1292 0924)
Chciał abym wpłacił zaliczkę, a auto będzie za dwa tygodnie.
Po przeczytaniu powyższych postów do przelewu nie doszło.

Dla zainteresowanych - powyższe dane przy współpracy z policją pozwolą go bez problemu znaleźć. Konto bankowe jest przypisane do konkretnej osoby, logowanie do poczty e-mail do konkretnego adresu IP, nr telefonu dopóki w zasięgu jest możliwy do namierzenia. Przy zgłoszeniu zbiorowym jest to przestępstwo więc policja powinna szybciej działać.
edaniel
Nowicjusz

Prawo jazdy: 31 08 1992
Auto: BMW różne

05 Gru 2012, 09:51

Dzięki za informacje. Dobrze że chociaż Ty się ustrzegłeś przed nim.

A do oszukanych: Możecie podac sygnatury Waszych spraw przeciw niemu? Na komisariacie powiedzieli mi żeby złozyć to w jedną całość. Ewentualnie ja moge podać to będziemy dzwonić zawsze na jeden komisariat i pytać jak postępy. Coś się dowiedziałem że działają, ale to nie sprawa na forum publicznym.
zebozebo
Nowicjusz

09 Gru 2012, 13:28

Witam wszystkich,
Mnie podobnie załatwił . Oszust jeden!! Kia sportage 2.0 cdri za 42 tys. Podpisałem umowę , przesłał mi wszystkie dokumenty dotyczące jego firmy, sprawdziłem czy istnieje - było wszystko ok. Dodatkowo poprosiłem o skan dowodu osobistego - przesłał. Wpłaciłem 1000 zł i od tamtej pory telefon 669104651 milczy. Pisałem maile - bez odpowiedzi.
Uwaga na tego oszusta!!
ramzzes
Obserwowany

Prawo jazdy: 31 05 1982
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Peugeot 307
Silnik: 1,6
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

10 Gru 2012, 22:13

Witajcie

Jak napisałem w innym miejscu forum, napiszę jeszcze i tu. Dziś rozmawiałem z Sobierajem, mam również umowę z firmy REMEX ze Ścinawy. No nie dałem się nabrać, więc jeśli ktoś zgłosił sprawę na policji proszę do oficera prowadzącego. Prześlę podejrzaną umowę no i to co mam.

Pozdrawiam
PS
Swoją drogą - NIP, REGON nadal aktualne - chyba ktoś powinien zacząć od usunięcia danych rejestrowych by nie narażać innych na oszustów.
luzer111
Nowicjusz

Auto: OPEL

11 Gru 2012, 09:12

luzer111 To numer na komisariat: 22 757 93 86. Poproś z Piotrowską ona prowadzi moją sprawę. Poiwedz jej o tym. Zastępuje ja czasem Dębska. Powiedz że chodzi o oszustwo w sprawie samochodów i o Sobieraju, skojarzy od razu.
Daj znać jak poszło

A do pozostałych oszukanych: proszę też dzwońcie na ten numer i powiedzcie co i jak
zebozebo
Nowicjusz

11 Gru 2012, 09:24

Dzwoniłem ale ona będzie w pracy od 14. Więc jak się dodzwonię to dam znać co i jak.
luzer111
Nowicjusz

11 Gru 2012, 23:50

Do powyższego cóż, co mogłem to zrobiłem. Mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie więc więcej inf. prywatnie.
luzer111
Nowicjusz

10 Lut 2013, 21:02

Cześć, upłynął czas, nie odzywałam się chwilkę.
W tym czasie złożyłam zawiadomienie do prokuratury i wczoraj byłam przesłuchiwana przez funkcjonariusza Policji w moim miejscu zamieszkania.
Chyba coś rusza ta sprawa.
Dziwię się tylko, że gość bezkarnie przez cały czas usiłuje naciągać następne osoby i cały czas działa :sly:
danka
Nowicjusz

Prawo jazdy: 20 10 1995
Auto: volvo v40
Silnik: 2000
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

12 Lut 2013, 11:50

Szczerze mówiąc też mnie to dziwi.
Z tego co wiem jest poszukiwany przez 8 prokuratur. Śledztwo zawiesili dopóki go nie odnajdą.
Robi mu się mokro koło dupy, ale funkcjonariusze mogli by się lepiej postarać. Nie będe pisał jak bo nasz "kolega" jeszcze to czyta ;)
zebozebo
Nowicjusz