Oszust Miłosz Sobieraj

12 Wrz 2012, 21:30

Uwaga na naciągacza który nazywa się Miłosz Sobieraj, Firma Remex, Parszowice 69,59-330 scinawa tel 609815775. To zwykly oszust i złodziej uwazajcie na niego, oferuje super auta za okazyjną cenę pobiera zaliczkę i znika. Zgłosiłem już sprawę policji
janusz1022
Nowicjusz

Prawo jazdy: 20 06 1988
Auto: lanos
Silnik: 1,4
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna

13 Wrz 2012, 13:38

Numer dowodu tego złodzieja AKR 079618
janusz1022
Nowicjusz

Prawo jazdy: 20 06 1988
Auto: lanos
Silnik: 1,4
Typ: Sedan/Limuzyna

18 Wrz 2012, 15:17

Potwierdzam, I ja zostałem wycyckany. Sprawa na Policji, ale wątpie w nasze służby "specjalne".
Opiszcie swoje sytuacje:

Mi przesłał dokumenty swojej firmy. Wszystko załatwiałem mailowo i telefonicznie. Sprawa dotyczyła Daci Duster za 31 kilo złotych. Ostatni kontakt 3.09.12. Potem nie odbierał.Ktoś się z nim spotkał?
zebozebo
Nowicjusz

Auto: honda
Rok produkcji: 1996

19 Wrz 2012, 10:35

Witam
też zostałam przez niego oszukana. Kontakt tylko telefoniczny i mailowy bo mocno zapracowany :D . Ostatni kontakt 03.09.2012. Też wysłał mi dokumenty firmowe które utwierdziły mnie że facet się tym zajmuje - pomysłowy oszust. Komu teraz wierzyć? Znalazł sobie sposób na życie. Szkoda że na fora o oszustach trafiłam jak już wpłaciłam zaliczkę. Idę z tym na Policję i wszyscy którzy znależli się w tej sytuacji niech wstyd schowają w kieszeń bo za cwaniaków trzeba się zabrać. Teraz jak patrzę na ogłoszenia samochodowe to widzę jaka jest skala lewych ogłoszeń. Jednak to już za późno.
Miła2012
Nowicjusz

Prawo jazdy: 24 11 1996
Auto: Nie mam

19 Wrz 2012, 10:57

A jaki samochód chodziło w Waszym przypadku. Ja po wpłacaeniu zaliczki dzwoniłem czy to aktualne i powiedział że na razie ktoś zarezerwował auto. Podczas rozmowy proponował że można z nim jechać po samochód, w sumie pasowało mi żeby załatwić sprawę przez internet.

Uważam że nie znajda typka bo firma jest prawdziwa, ALE mógł ją pop prostu kupić jak ktoś zawisił działaność i ją sprzedał. Pierwotnie firma REMEX zajmowała się wykończeniówką, ale dokument "zmiana w ewidencji" mówi że zajmuje się także handlem samochodami. I myślę że ten dokument jest podrobiony, bo pkt 3 (czyli gdzie wypisane są dziedziny o jakie powiększa firma swoje usługi) jest napisany większą czcionką. Czy ktoś z Was miał do czynienia z takimi papierami?
Jeśli dobrze mi się wydaje to możemy zapomnieć o pieniądzach.

A co do wstydu to pierwszy raz przeszło mi to przez myśl dopiero na komendzie (w końcu facet wydawał się porządną firmą), ale podejcie do problemu "z usmieszkiem" Panów policjantów i pytania w stylu "a jak się Panu wydaje o co może go Pan posądzić" świadczą o wielkiej chęci pomocy i profesjonalnemu podejściu do sprawy. Nie chce obrażać wszystkich policjantów, ale większość to przemądrzałe cwaniaki liczące na wczesną emeryturę i fakjną PRACE A NIE SŁUŻBE (jak być powino). SZKODA
zebozebo
Nowicjusz

19 Wrz 2012, 11:30

Zebozebo
u mnie było tak samo jak u Ciebie, jak się ze mną dogadał to też innym odpowiadał że juz jest rezerwacja, miał usunąć ogłoszenie z internetu bo przecież ma non stop dostęp do internetu - jednak tego nie zrobił. Teraz wiem już dlaczego? - najprawdopodobniej wszyscy nabraliśmy się na Dastera - ten sam czas. Co do dokumentów nie miałam do czynienia ze zmianami w ewidencji. Jak zaczęłam podejrzewać co jest grane weszłam na strone CEIDG i tam też jest zmianka o sprzedazy aut - tylko co z tego.
Zrobiłam wywiad w Parszowicach - taki koleś istnieje i nie cieszy się dobrą opinią wśród sąsiadów.
Wcale się nie dziwię że cwaniaki oszukuja na taką skalę bo są bezkarni i dobrze o tym wiedzą.
Pieniądze i tak przepadły a nasze wpisy przynajmniej ostrzegną następnych. Pan Miłosz będzie musiał coś nowego wymyśleć bo jak ja go sprawdzałam w internecie to nie było żadnych informacji na jego temat. Teraz już są.
Miła2012
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Celica Supra
    Toyota Celica Supra została wyprodukowana w 1983 roku. Wielu uznaje, że jest to jeden z najlepszych modeli sportowego auta, który wyszedł spod szyldu Toyoty. Samochód ten zdobył wiele nagród i wyróżnień ...

23 Wrz 2012, 17:00

Witam! Dołączam do grupy pokrzywdzonych przez oszusta Miłosza Sobieraja , wysłał mi wszystkie dokumenty , podpisaną przez siebie umowę przedwstępną z terminem dostarczenia samochodu Dacia Duster do 12 września. Po wpłaceniu zadatku w wysokości 1400 pln i podpisaniu ww umowy kontakt z gościem się urwał. Nie możemy mu tak łatwo odpuścić. Bądźmy w kontakcie na tym forum, może coś wspólnie zdziałamy?
danka
Nowicjusz

Prawo jazdy: 20 10 1995
Auto: volvo v40
Silnik: 2000
Typ: Kombi
Rok produkcji: 1997

23 Wrz 2012, 19:15

Mnie puknął o 100zł więcej.
Miła2012 w jaki sposób przeprowadziłaś wywiad lokalny?
Mieszka ktoś niedaleko? Ja ma ponad 400km. Teoretycznie jak go znjadą nasze prawo niegwarantuje odzyskania pieniędzy. A to temu, że Gnojek może nic nie mieć na siebie. Wtedy sąd da mu 2 lata w zawiasach a my wspomożemy dziada finansowo.
Ale może trzeba będzie złożyć pozew zbiorowy, adwokata i niech komornik wejdzie mu na przyszłe pensje.
Dlatego poszkodowani zgłaszajcie się!

I ostrzeżenie dla innych. Teraz widzę jaka skala jest oszustów na otomoto. NIE WPŁACAJCIE żadnych zaliczek. Jak komuś zależy na sprzedaży to lepeij się spotkać. Niektórzy co sprwadzają samochody nie chca zaliczek tylko właśnie spotkanie. Jak nikt nie będzie wpłacał to te mendy społeczne wyginą. Przynajmniej na tej płaszczyźnie
zebozebo
Nowicjusz

24 Wrz 2012, 14:14

Mnie naciągnął na 1500,00 - także widac nie trzeba chodzić codziennie do pracy żeby mieć w miesiącu dobrą pensyjkę :)
Wywiad przeprowadziłam telefonicznie, żeby ustalic czy to nie jest osoba fikcyjna. Niechętnie ale po tym jak powiedziałam o co mi chodzi to dwie osoby powiedziały mi że nie są tym faktem wcale zdziwione, że co jakiś czas ktoś tam zagląda, ale teraz mieszka tam tylko matka. Chłopak napewno nie prowadzi żadnego sklepu czy komisu z samochodami pod podanym adresem. Jak to mi powiedziano cytuję: "nie jest to prawy człowiek" Więcej nie chcę pisać co usłyszałam na jego temat ale po tych rozmowach zdecydowałam że nie jadę do Parszowic bo .... i lepiej niech tą sprawą zajmią sie odpowiednie organy.
Szlak mnie tylko trafia jak pomyslę, że dobrze się bawił gdy mnie ściemniał.
Czy coś mu zrobią? - pewnie nie. I w tym tkwi sedno sprawy :D
Miła2012
Nowicjusz

18 Paź 2012, 08:32

Wczoraj dzwoniono z Polcji do mnie z informacją że rozpoczęli śledztwo. 2 miesiące to potrwa jak mnie poinformowali. Jakieś rewelacje u Was? Zgłaszajcie się na Policję im nas więcej to lepiej!
zebozebo
Nowicjusz

19 Paź 2012, 12:32

Dzięki za informację. Ja do dzisiaj czekałam na zwrotkę listu polecającego do w/w oszusta. Wróciło pismo z adnotacją, że adresat nie znany. Prawdopodobnie nie ma go w kraju. Niezwłocznie uczynię następny krok i zgłoszę na policję lub do prokuratury.
Informujmy się nawzajem o przebiegu sprawy. Nie możemy mu odpuścić. :sly:
danka
Nowicjusz

Prawo jazdy: 20 10 1995
Auto: volvo v40
Silnik: 2000
Typ: Kombi
Rok produkcji: 1997

08 Lis 2012, 10:42

Witam! Tez zostalem oszukany przez tego ..... nie bede mowil brzytko! Czy sa juz jakies postepy? Wplacilem zaliczke na Golfa IV GTD za 43000 zl! Caly czas jest na otomoto. Sprawdzalem jego Firme wszedzie gdzie jest to mozliwe i wydawalo mi sie ze jest wszystko ok! W KRS dlugow tez niema. No ale od 3 dni cisza. Nikt sie nie odzywa. Bede musial to zglosic na policje.
Baartek
Nowicjusz

Auto: VW

08 Lis 2012, 16:43

Kolego, to bardzo ważne! Zapodaj link oferty i zadzownię na komendę że on dalej tnie ludzi i niech to dołączą do akt. Na policji normalnie nie wzięli by zgłoszenia od Ciebie bo w umowie masz pewnie że ma na to jakieś jeszcze 2 tygodnie - musisz poczekać do tego terminu. ALE pójdź i zgłoś że na tego faceta jest już parę zgłoszeń o oszustwo, może nasze orły zrobią jakąś prowokacje.
zebozebo
Nowicjusz

08 Lis 2012, 16:50

To jest to ogloszenie.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Mial jeszcze Megane III GT Line za 53000zl! Jak podasz w wyszukiwarke jego numer na google to zobaczysz ze byly 2 ogloszenia na otomoto.
Ja jemu tego nie odpuszcze.
Baartek
Nowicjusz

Auto: VW

08 Lis 2012, 17:04

Jeszcze jedną sparawa: Czy wszyscy tu piszący zgłosili sprawę na policję? Wychodzi na to że nie bo nie ma wiele zgłoszeń. Im więcej osób się zgłosi tym będzie większy dym.

Na razie wiem tyle, że nie przebywa w miejscu zamieszkania. Matka twierdzi że mieszka we Wrocławiu. Jest poszukiwany przez Polcje.

A jak widać WALI wszystkich i znalazł sobie sposób na życie. Nie odpuszczajcie
zebozebo
Nowicjusz