Otwieranie i zamykanie kluczykiewm

05 Wrz 2009, 17:59

witram niedostalem odpowiedzi na te pytanie na innym forim wiec zapytam tu koledzy jak w temacie cos mi sie zdaje ze koles jak mi sprzedawal cos mnie w konia zrobil mam 1 klucz z pilotem pilocik dziala bez zarzutu kluczem odpalam autko i otwieram wlef paliwa ale zamka w drzwiach i w bagarzniku nieotworze kluczyk mozna przekrecic w bagarzniku nawet slychac jakies przesuniecia ale nic po zatym . Koles powiedzial ze jakby rozladowal sie akumulator to wtedy niezadziala pilot i mozna otworzyc kluczem czy tak ma byc ?? cos mi sie wydaje ze nie Pozdrawiam
amik
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: dolnoslaskie

05 Wrz 2009, 21:04

Mi kluczyk otwiera wlew i przednie drzwi od kierowcy, natomiast tył milczy pomimo iż jest normalny w pełnym zakresie obrót kluczyka.
... byle do 15:00, byle do piątku ...
HUBI
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: www

05 Wrz 2009, 22:18

auto otwierasz albo z pilota albo kluczykiem. skoro tak się nie dzieje może masz wymienioną wkładkę zamka albo jest ona zablokowana. dostań się do zamka i sprawdź.
pozdr
az td4
friluś1
Zaawansowany

Miejscowość: wrocław
Auto: LR Freelander
Silnik: td4 112kM
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

06 Wrz 2009, 21:03

u mnie rowniez kluczykiem mozna otworzyc wlew paliwa i drzwi od kierowcy. pilotem mozna otworzyc drzwi i opuscic tylna szybe zeby ja zamknac nalezy przekrecic kluczyk w drzwiach bagaznika i przytrzymac.
BuLLgOd
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bielsko-Biała

06 Wrz 2009, 22:55

amik napisał(a):witram niedostalem odpowiedzi na te pytanie na innym forim wiec zapytam tu koledzy jak w temacie cos mi sie zdaje ze koles jak mi sprzedawal cos mnie w konia zrobil mam 1 klucz z pilotem pilocik dziala bez zarzutu kluczem odpalam autko i otwieram wlef paliwa ale zamka w drzwiach i w bagarzniku nieotworze kluczyk mozna przekrecic w bagarzniku nawet slychac jakies przesuniecia ale nic po zatym . Koles powiedzial ze jakby rozladowal sie akumulator to wtedy niezadziala pilot i mozna otworzyc kluczem czy tak ma byc ?? cos mi sie wydaje ze nie Pozdrawiam

w mnie jest tak samo, ostatnio padla mi bateria w pilocie i w zaden sposob nie moglem otworzyc samochodu, wymienilem baterie i otwieram samym pilotem poki co mi to nie przeszkadza ale tak czy inaczej bede musial cos z tym zrobic...moj jest po przekladce i moze to chlop ktory przekladal cos zknocil...pomimo tego ze zamek mam po fabrycznej stronie anglika czyli po prawej...
gaza
Początkujący

Miejscowość: Tarnów

15 Wrz 2009, 19:46

witam rozebralem drzwi i okazalo sie ze ktos musial cos robic i przy złożeniu nie wsadzil wkładki do zamka i moglem sobie krecic kluczykiem złożyłem poprawnie i kluczem otwieram i zamykam autko Uuuu jeden problem z głowy Pozdrawiam :mrgreen:
amik
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: dolnoslaskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Lexus LFA
    Jeden z najlepszych supersamochodów w historii, z wyjątkowym silnikiem V10, którego brzmienie zachwyciło cały świat - Lexus LFA aż prosił się o odmianę cabrio albo chociaż targa. I faktycznie inżynierowie japońskiej ...

20 Wrz 2009, 17:09

czesc chłopaki mam pytanko odnosnie zamka,mianowicie moge zamykac drzwi na pilota ale gdy chce otworzyc pilotem to otwieram wszystkie poza kierowcą, a je moge otworzyć tylko kluczem, a druga sprawa to mam elektrycznie opuszczane szyby i ostatnio jedna szyba od strony pasażera już sie nie otwiera cos tylko szczeliło i sie nie da otworzyc, słychać tylko prace tego silniczka a szyba nie otwiera sie czy wiecie moze co jest grane?
kret-81
Nowicjusz