Otwieranie i zamykanie kluczykiewm

05 Wrz 2009, 16:59

witram niedostalem odpowiedzi na te pytanie na innym forim wiec zapytam tu koledzy jak w temacie cos mi sie zdaje ze koles jak mi sprzedawal cos mnie w konia zrobil mam 1 klucz z pilotem pilocik dziala bez zarzutu kluczem odpalam autko i otwieram wlef paliwa ale zamka w drzwiach i w bagarzniku nieotworze kluczyk mozna przekrecic w bagarzniku nawet slychac jakies przesuniecia ale nic po zatym . Koles powiedzial ze jakby rozladowal sie akumulator to wtedy niezadziala pilot i mozna otworzyc kluczem czy tak ma byc ?? cos mi sie wydaje ze nie Pozdrawiam
amik
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: dolnoslaskie

05 Wrz 2009, 20:04

Mi kluczyk otwiera wlew i przednie drzwi od kierowcy, natomiast tył milczy pomimo iż jest normalny w pełnym zakresie obrót kluczyka.
... byle do 15:00, byle do piątku ...
HUBI
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: www

05 Wrz 2009, 21:18

auto otwierasz albo z pilota albo kluczykiem. skoro tak się nie dzieje może masz wymienioną wkładkę zamka albo jest ona zablokowana. dostań się do zamka i sprawdź.
pozdr
az td4
friluś1
Zaawansowany

Miejscowość: wrocław
Auto: LR Freelander
Silnik: td4 112kM
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

06 Wrz 2009, 20:03

u mnie rowniez kluczykiem mozna otworzyc wlew paliwa i drzwi od kierowcy. pilotem mozna otworzyc drzwi i opuscic tylna szybe zeby ja zamknac nalezy przekrecic kluczyk w drzwiach bagaznika i przytrzymac.
BuLLgOd
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bielsko-Biała

06 Wrz 2009, 21:55

amik napisał(a):witram niedostalem odpowiedzi na te pytanie na innym forim wiec zapytam tu koledzy jak w temacie cos mi sie zdaje ze koles jak mi sprzedawal cos mnie w konia zrobil mam 1 klucz z pilotem pilocik dziala bez zarzutu kluczem odpalam autko i otwieram wlef paliwa ale zamka w drzwiach i w bagarzniku nieotworze kluczyk mozna przekrecic w bagarzniku nawet slychac jakies przesuniecia ale nic po zatym . Koles powiedzial ze jakby rozladowal sie akumulator to wtedy niezadziala pilot i mozna otworzyc kluczem czy tak ma byc ?? cos mi sie wydaje ze nie Pozdrawiam

w mnie jest tak samo, ostatnio padla mi bateria w pilocie i w zaden sposob nie moglem otworzyc samochodu, wymienilem baterie i otwieram samym pilotem poki co mi to nie przeszkadza ale tak czy inaczej bede musial cos z tym zrobic...moj jest po przekladce i moze to chlop ktory przekladal cos zknocil...pomimo tego ze zamek mam po fabrycznej stronie anglika czyli po prawej...
gaza
Początkujący

Miejscowość: Tarnów

15 Wrz 2009, 18:46

witam rozebralem drzwi i okazalo sie ze ktos musial cos robic i przy złożeniu nie wsadzil wkładki do zamka i moglem sobie krecic kluczykiem złożyłem poprawnie i kluczem otwieram i zamykam autko Uuuu jeden problem z głowy Pozdrawiam :mrgreen:
amik
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: dolnoslaskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Nie śpij za kierownicą podczas jazdy!
    Zmęczenie to prawdopodobnie najbardziej bagatelizowany czynnik wśród przyczyn wypadków drogowych, ponieważ jego rzeczywisty udział jest trudny do zmierzenia. Szacuje się, że zmęczenie ma wpływ na nawet 30% wypadków ...

20 Wrz 2009, 16:09

czesc chłopaki mam pytanko odnosnie zamka,mianowicie moge zamykac drzwi na pilota ale gdy chce otworzyc pilotem to otwieram wszystkie poza kierowcą, a je moge otworzyć tylko kluczem, a druga sprawa to mam elektrycznie opuszczane szyby i ostatnio jedna szyba od strony pasażera już sie nie otwiera cos tylko szczeliło i sie nie da otworzyc, słychać tylko prace tego silniczka a szyba nie otwiera sie czy wiecie moze co jest grane?
kret-81
Nowicjusz