Freelander Td4

17 Wrz 2009, 21:50

Witam Wszystkich forumowiczów. Mam problemy z obrotami tzn: kiedy dojdą do ok.3000 auto przestaje przyspieszać. Byłem u mechanika na komputerze i wyskoczył błąd; PRE-FUEL PRESSURE CONTROL. W wolnym tłumaczeniu to znaczy (chyba)....błąd w sterowaniu ciśnieniem paliwa.... Może ktoś z Was wie o co chodzi , czy to jest jakiś czujnik?.
piotrtd4
Nowicjusz

17 Wrz 2009, 21:54

piotrtd4 napisał(a):Witam Wszystkich forumowiczów. Mam problemy z obrotami tzn: kiedy dojdą do ok.3000 auto przestaje przyspieszać. Byłem u mechanika na komputerze i wyskoczył błąd; PRE-FUEL PRESSURE CONTROL. W wolnym tłumaczeniu to znaczy (chyba)....błąd w sterowaniu ciśnieniem paliwa.... Może ktoś z Was wie o co chodzi , czy to jest jakiś czujnik?.
a twój samochód ma pompę wstępną w baku?? :wink:
ogólnie pompa ma za mało paliwa podawanego i nie może wkręcić silnika ponad 3000
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

18 Wrz 2009, 21:05

Witam ponownie.Trochę się wyjaśniło tzn. autko samo się naprawiło ,pojechałem na diagnostykę silnika i zanim dojechałem wszystko wróciło do normy.komputer wykrył błąd o którym pisałem wcześniej, ale nie trzeba było nic korygować.Usterka wystąpiła w obw. niskiego ciśnienia paliwa prawdopodobnie spowodowana marną ropą.Pozdrawiam wszystkich i myślę że temat zasilania paliwem można by rozszerzyć.
piotrtd4
Nowicjusz