Oznakowanie strefy ruchu - tablica "NIE DOTYCZY SŁUŻB MIEJSKICH"

04 Lip 2021, 13:53

bonifacy napisał(a):To gdzie mają parkować ? Na dworcu kolejowym ? Pod mostem , w polu , gdzieś muszą

bonifacy - sorki, ale teraz to ty się czepiasz...Albo nie przeczytałeś całego tematu i nie wiesz o co chodzi...Bo inaczej tego nie rozumiem...
Facet powinien parkować tam, gdzie każdy inny mieszkaniec tego bloku. To, że jest policjantem wcale nie oznacza, że może sobie robić z zakazu parkowania prywatne miejsce do parkowania...
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

05 Lip 2021, 21:42

MotoAlbercik napisał(a): prywatne miejsce do parkowania...
No przeczytałem temat jeszcze raz i nigdzie nie było że policjant tam parkuje swoim prywatnym samochodem . Było że pojazdem policyjnym nieoznakowanym i oznakowanym . Mówiąc krótko pojazdem służbowym należącym do służb miejskich ? Jest inaczej to wskaż w którym miejscu tematu A piszesz
MotoAlbercik napisał(a):Facet powinien parkować tam, gdzie każdy inny mieszkaniec tego bloku
Dorzeczne jest to jak to auto służbowe ?.Prywatę Ty żeś sam stworzył w temacie ot tak z rozpędu .Sory ale podkręcasz temat typu ja obywatel a mam się czego czepić. Inna sprawa że autor tematu posługuje się określeniem np.więc tak naprawdę nie wie jaka jest rzeczywistość .
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

05 Lip 2021, 22:45

bonifacy napisał(a):autor tematu posługuje się określeniem np.więc tak naprawdę nie wie jaka jest rzeczywistość

??
covo
Nowicjusz

07 Lip 2021, 07:35

bonifacy napisał(a):No przeczytałem temat jeszcze raz i nigdzie nie było że policjant tam parkuje swoim prywatnym samochodem . Było że pojazdem policyjnym nieoznakowanym i oznakowanym . Mówiąc krótko pojazdem służbowym należącym do służb miejskich ?

Masz rację, ale nie o to chodzi.
bonifacy napisał(a):Dorzeczne jest to jak to auto służbowe ?.Prywatę Ty żeś sam stworzył w temacie ot tak z rozpędu .Sory ale podkręcasz temat typu ja obywatel a mam się czego czepić.

I właśnie o to chodzi - dlaczego policjant po służbie, wykorzystuje radiowóz nieoznakowany do swoich celów prywatnych? Kto płaci za utrzymanie tego auta? Wg mnie powinien do i z pracy jeździć sobie swoim prywatnym autem i parkować tam, gdzie wszyscy. A jak nie ma auto swojego, to albo na piechotkę albo komunikacją miejską. A jak mu to nie pasuje, to powinien zmienić pracę, wziąć kredyt i kupić sobie nowe mieszkanie, bliżej nowej pracy, jak to B.R kiedyś polakom doradził :)
Jednak tak czy inaczej ów policjant nie ma prawa robić sobie prywaty z radiowozu.
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

07 Lip 2021, 22:42

MotoAlbercik napisał(a): dlaczego policjant po służbie, wykorzystuje radiowóz nieoznakowany do swoich celów prywatnych?
A Ty dalej swoje. Wybacz ale odbiegasz od tematu . Nie chcę być niegrzeczny ale napiszę że pie....sz głupoty . A najlepiej zakończmy dyskusję tu i teraz .
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

08 Lip 2021, 09:13

No cóż...Twoja racja, mój spokój... :ok:
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

(Nie) zdążyć przed szlabanem - przejazd kolejowy
    Pokonywanie przejazdu kolejowego nie należy do najtrudniejszych manewrów, o ile robi się to z głową. W razie nieuwagi grozi nam bowiem między innymi znalezienie się w aucie pomiędzy opuszczonymi rogatkami. W momencie, ...