Pada elektryka czy co?? Fiat

11 Paź 2008, 09:17

Cześć mam Fiata bravo i jakiś czas temu zaczęło się z nim coś niepokojącego dziać mianowicie, elektryczny licznik przejechanych kilometrów przestał świecić, świeci kontrolka od hamulca ręcznego mino że jest zwolniony, czasami włącza się kontrolka od wtrysku paliwa no i na dokładkę elektryczne szyby otworzyć się otworzą ale jest problem z ich zamknięciem, czasami w ogóle nie chcą się zamknąć a czasami i idzie to tak powoli że szkoda gadać ;/ Co o tym sądzicie jest to wina elektryki czy może czegoś innego?? czekam na waszą pomoc. Pozdrawiam
karpiol
Nowicjusz

Miejscowość: Wlkp

11 Paź 2008, 21:31

A jak wyglda kondycja akumulatora?Jakie jest jego napięcie po całej nocy przed uruchomieniem silnika?I jakie jest po jego uruchomieniu?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

29 Paź 2008, 17:43

Witaj miałem podobny problem z szybami i kontrolka hamulca w Tipo. Spróbuj założyć "większy" akumulator, a kontrolka może swiecic przez niedostateczny poziom plynu hamulcowego w zbiorniczku :)
Fiat Tipo 1.4 AGT cat i.e. dla mnie bomba POZDRO
blyskacz17
Nowicjusz

Miejscowość: Car city

29 Paź 2008, 18:19

Ja bym obstawiał problemy z masą, zawsze gdy masa jest słaba z samochodu robi sie choinka.
Wiekszy akumulator tym bardziej bedzie narażony na niedoładowanie a w konsekwencji na zasiarczenie, jak juz to zmień na taki sam.
Trabant-moj mały świat...
Hajs
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zamość
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opel Calibra GTC Concept
    Silnik 2.8, 325 KM. Bardzo podobna jest do Isignii, a ta jak wiadomo była i jest świetna. A wy co myślicie na temat nowej calibry? Jeszcze dodam, że ma kosztować około 200 tysięcy gdzieś to na angielskiej stronie przeczytałem. ...