Pajero 2.5td - Wyciagarka

14 Maj 2007, 12:52

witam!!!
mam zamiar kupic wyciagarke do pajero 2.5 td
jakimi kryteriami mam sie kierowac???
pajero
Nowicjusz

14 Maj 2007, 19:24

Generalnie mamy trzy typy wyciągarek: elektryczna, hydrauliczna i mechaniczna.

Hydrauliczna jest wolna, mocna i droga (warunek pracy - pracujący silnik).

Mechaniczna potrzebuje tzw przystawki mocy, która nie wiem czy w Pajero jest. Poza tym montaż mechanika wiąże się z dużą rzeźbą w nadwoziu samochodu. Wyciągarka bardzo mocna i szybka (warunek pracy - pracujący silnik).

Elektryczna - najtańsza, średnio szybka, najmniej wymagająca pod względem montażu (warunek pracy - dobry akumulator ale nie musi pracować silnik).

Jeśli jeździsz turystycznie to polecam elektryka. Najlepsze i godne polecenia firmy to Warn, Superwinch, Mile Marker. Wybór mocy (lbs) wyciągarki to minimum 2 x ciężar samochodu, a im więcej tych razy tym lepiej (niestety drożej).

Powodzenia. :mrgreen:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

53 Nissany NV200 zakupione przez GDDKiA
    W wyniku rozstrzygniętego przetargu nieograniczonego zorganizowanego przez Generalną Dyrekcję Dróg Krajowych i Autostrad Oddział w Lublinie na dostawę 53 szt. samochodów patrolowych z przeznaczeniem dla 16 Oddziałów ...
    Dacia Duster Blackshadow nowa seria limitowana
    Wszechstronny SUV marki Dacia przybiera nową szatę miejskiego stylu. Dzięki starannie dobranym elementom wystroju zewnętrznego Duster Blackshadow nie pozostanie niezauważony. Wyróżnia go między innymi krata wlotu powietrza ...