Pajero II 2.5td

10 Mar 2010, 10:59

Witam kolegów :smile:
Mam problem ze skrzynią automatyczną w pajero2.Na początku była wysoka temp oleju,później podczas jego wymiany był przepalony zapach ch...a wie czego,a teraz na końcu nie zmienia biegu przy 60km/h i przy 80 tak jak wczesniej to robił.
Ponoć koszty naprawy są ogromne wiec może by tak przełożyć na manualna :lol: ?No i właśnie tu mam pytanie,czy jest to w ogólne możliwe?
A czy spasuje skrzynie z benzynowej 3.0v6?Proszę o pomoc!!!
piotras193
Nowicjusz

Miejscowość: Podkarpackie
  • 10 Mar 2010, 11:45

piotras193 napisał(a):?No i właśnie tu mam pytanie,czy jest to w ogólne możliwe

Wszystko jest mozliwe tylko musisz policzyc czy Ci to się oplaci...
    piotras193 napisał(a):A czy spasuje skrzynie z benzynowej 3.0v6

W takim przypadku jest ryzyko ze nie będa pasowały przełozenia w skrzyni biegów
    do tego silnika.Jezeli juz to tylko skrzynka od diesla... :sad:
    Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
    Nie odpowiadam na PW.
    Migi60
    Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
    Prawo jazdy: 10 07 1979
    Auto: OPEL CORSA
    Silnik: 60KM
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2014

10 Mar 2010, 16:17

zajrzyj na tą strone formuowicz przerabiał coś takiego http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=48941
    jak by ci trzeba był skrzynie to mam super seleckt z disla kopletną :wink: zresztą gratów do takiej zabawy
    dodgevv
    Nowicjusz

Miejscowość: włodawa

10 Mar 2010, 20:21

Sprawa jest taka że posiadam benz 3litrowke na części wiec stąd to pytanie
    piotras193
    Nowicjusz

Miejscowość: Podkarpackie
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pakiet tuningowy TRD dla nowego Lexusa LS
      Japońska firma TRD, dostawca fabrycznych rozwiązań tuningowych dla Lexusa, przygotowała zestaw akcesoriów do tuningu najnowszej, piątej generacji flagowej limuzyny Lexus LS F SPORT. Zestaw TRD do tuningu aerodynamicznego ...
      Tuning Show 2009 - Kraków / relacja
      Zwiedzający podczas 7.Tuning Show w Krakowie mogli zobaczyć mi. in. samochód rajdowy Janusza Kuliga, Ford Focus WRC, którym wywalczał tytuły mistrza Polski w latach 2000-2001. Ponadto był tylno napędowy Ford ...