Pajero II - dobór i montaż wyciągarki

26 Lis 2009, 18:03

Witam wszystkich. Poszukuję warsztatu 4x4 w okolicach Rzeszowa który profesjonalnie doradziłby w temacie i zamontował wyciągarkę w Pajero. Za wszelkie sugestie z góry dziękuję
maranath
Nowicjusz

Miejscowość: podkarpacie

26 Lis 2009, 18:56

zacytuję pewnego gościa:
"zbyt wczesny montaż wyciągarki powoduje zanik procesów myślowych kierowcy"

napisz, do czego Ci wyciągarka, czy jeździsz w terenie itp :wink:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

26 Lis 2009, 19:34

pomijając już fakt potrzeby ile chcesz na to przeznaczyć :?:
masz zderzak z płytą pod wyciągarkę :?:
auto krótkie czy długie :?:
do turystyki czy do zabawy w błocie po klamki :?:
mechanik, elektryk czy hydraulik :?:
instalacja 12 czy 14V :?:
auto zmotane czy seria :?:

a jak chcesz z Rzeszowa poszukaj sobie firmy o nazwie Stastyl :mrgreen: (niech cię nie zwiedzie fakt że produkują poręcze, balustrady i inne tego typu rzeczy) :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

27 Lis 2009, 09:55

[quote="Karson"]zacytuję pewnego gościa:
"zbyt wczesny montaż wyciągarki powoduje zanik procesów myślowych kierow
hehe większy zanik to już mi raczej nie grozi a precyzując pozostałe potrzeby to tak:
Pacjent jest pięciodrzwiowy w silniku 2,5 z zerowym wyposażeniem dodatkowym :grin:
Autko było zakupione z zamiarem użytkowania jako turystyk ale okazało się tak wdzięczne że służy mi na codzień
Do upalania w błocie mam ferozę i w pełni zaspakaja moje terenowe ambicje
Wyciągarka ma za zadanie zapewnienie komfortu psychicznego właścicielowi w czasie rodzinnych weekendowych wypadów z żoną i z dzieckiem . Po prostu nie chce mi się już szukać w lasach zasięgu lub chłopa z traktorem.
Jeśli chodzi o samą wyciągarkę to myślę o dobrej jakości elektryku(może warn?) ważne żeby miała zapas mocy i była bezawaryjna
No i to chyba wszysto co mi przychodzi do głowy, dzwonię do stalstylu :cool:
maranath
Nowicjusz

27 Lis 2009, 10:39

maranath napisał(a):Jeśli chodzi o samą wyciągarkę to myślę o dobrej jakości elektryku(może warn?) ważne żeby miała zapas mocy i była bezawaryjna
No i to chyba wszysto co mi przychodzi do głowy, dzwonię do stalstylu :cool:

no to po 1 zderzak trzeba wykonać, ale to już Mariusz cię naprostuje :mrgreen:
a co do elektryka to ja bym szukał czegoś niezawodnego w jeździe turystycznej się nie śpieszy więc jakaś ślimakowa była by bardzo fajna :wink: ma jedną wadę jest woooolna :mrgreen: no chyba że stać cie na twin motora ale to już lekka przesada :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

27 Lis 2009, 11:03

a ja myślę, że do turystyka, czyli sporadycznego używania wincha, wystarczy coś z tańszej półki - wiele dobrego słyszałem o Escape i tą drogą bardziej bym się kierował.
ale najlepiej jedź do Mariusza, jak to @Pocieszny napisał - już on Cię naprostuje :mrgreen:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pierwszy poślizg – trudne doświadczenie kierowcy
    Pierwszy poślizg w życiu to dla każdego kierowcy bardzo trudne doświadczenie, a opanowanie takiego poślizgu w warunkach drogowych bez odpowiedniego przeszkolenia jest prawie niemożliwe. Co robić, aby uniknąć sytuacji, gdy ...

27 Lis 2009, 11:07

pocieszny napisał(a):no to po 1 zderzak trzeba wykonać

też tak myślałem ale się okazało że z racji specyfiki przedniego zawieszenia w pajero i coby go zbędnie nie obciążać gość doradza montaż w zderzaku fabrycznym. Co mnie odpowiada :cool:
maranath
Nowicjusz

27 Lis 2009, 11:15

słuszna decyzja. pamiętać tylko należy o płycie pod wyciągarkę
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

01 Gru 2009, 13:18

Więc naprostowany już odpowiednio zamówiłem wyciągarkę More 4x4 12000lbs, czas oczekiwania wprawdzie dwa tygodnie ale jak mówi jedna znajoma "oczekiwanie wzmaga pożądanie" :???:
Ostatnio edytowany przez maranath, 01 Gru 2009, 13:21, edytowano w sumie 1 raz
maranath
Nowicjusz