REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Łukasz789 napisał(a):Samochód ten produkowany jest od wielu lat bez wiekszych zmian dlatego polecam go choc z tego co wiem nie jest tani ani przy kupnie ani przy użytkowaniu ale polecam go.
lasty napisał(a):Też słyszałem że G55 jest dobre w terenie,ale w życiu nie słyszałęm tylu superlatyw na jego temat. Może odbiegnę troszkę od tematu, ale z G klasy to mi się podaba GL 500 może to nie jest auto stworzone do terenu, ale zato to jest S-klasa i autko które pojedzie po bezdrożach w jednym![]()
![]()
Garet napisał(a):G55 AMG jest dobre (owszem ta moc) na autostrady bo na pewno ma usztywnione i obniżone (nie rozumiem takich zabiegów w terenówkach) zawieszenie. W terenie raczej się to nie sprawdzi.
Beherit napisał(a):Mnie z koleii ziwi czemu tak duzo mowicie o awariach. Znajomy ma starszego G i jezdzi nim na polowania, niby nie off road ale, ciezki teren sie naprawde zdarza i w kregu znajomych mowi sie ze to auto jest nie do zajechania
fourup napisał(a):/.../Tak, więc - awaryjność samochodu terenowego to pojęcie bardzo względne... Jeśli nie będzie się terenówką jeździć po wariacku w terenie, tylko normalnie po asfalcie - wtedy na pewno nie będzie psujliwa. Będzie nawet pewniejsza od wszystkich aut osobowych. Bo terenówki to twarde sztuki są! Prawdziwe terenówki. Takie jak Gelenda...