Pajero Sport 3.0 1999 kręci ale nie odpala

23 Cze 2018, 07:09

Witam , wszystkich , mam taki dylemat , do kupienia sport 3.0 w dobrych pieniądzach , jeden właściciel itd. Mówi ,ze pewnego dnia po prostu nie odpalił , kręci i tyle.
Myślę o zakupie ale nie wiem czego mogę się spodziewać , co to może być w najgorszym przypadku , wiem że tylko można gdybać ale auto też mogę kupić tylko na odległość jako że nie mieszkam w Polsce a urlop już wykorzystałem ...
Wiem że to trochę głupie ale trudno , jeśli ktoś coś to dzięki.
...ten kto pyta jest glupcem przez piec minut , kto nie pyta jest glupcem cale zycie...
mleki
Początkujący

Zdjęcia: 6
Miejscowość: lubuskie/anglia

23 Cze 2018, 12:24

Ciężko powiedzieć na odległość, może być
Układ paliwowy
Układ zapłonowy
Czujnik położenia wału/wałka
Przestawiony/ pęknięty rozrząd

Sporo możliwości a też nie wierzę że gościa nie interesowało co się popsuło tylko tak odrazu postanowił sprzedać za grosze.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

23 Cze 2018, 15:04

Też to dla mnie podejrzane , ale ja już tak mam że jak się nakręce to ciężko mi się odkręcić , a to jest manual za 5 tysi. Nawet gdybym musiał wymienić silnik to i tak nie jest zle (chyba)
...ten kto pyta jest glupcem przez piec minut , kto nie pyta jest glupcem cale zycie...
mleki
Początkujący

23 Cze 2018, 15:26

no 5 tysi to baaaardzo tanio, powiem tak jeżeli rama jest ok to warto a jeżeli nie to ja bym olał sprawę
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

23 Cze 2018, 16:24

A tak wygląda pod spodem :
Pajero Sport 3.0 1999 kręci ale nie odpala
Pajero Sport 3.0 1999 kręci ale nie odpala Pajero Sport 3.0 1999 kręci ale nie odpala Pajero Sport 3.0 1999 kręci ale nie odpala Pajero Sport 3.0 1999 kręci ale nie odpala Pajero Sport 3.0 1999 kręci ale nie odpala
mleki
Początkujący

23 Cze 2018, 18:19

Niestety tego co najważniejsze na fotkach nie ma. W błocie upaplane to i nie widać nic ale podejrzewam że jak zawias tak pordzewiały to rama i podłoga tez sie ledwo trzyma.

No i jeszcze kwestia skrzyni i napędów, nie wiesz czy to sprawne i w jakim stanie.
50/50 może być strzał a może być mina ale podejrzewam że to drugie bo nawet angliki są droższe więc za tą cenę powinien się sprzedać na biegu, ktoś do offroadu by szybko zabrał
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

23 Cze 2018, 18:24

Dzięki za ostudzenie moich zapędów :mrgreen:
Muczę się porządnie zastanowić :?
mleki
Początkujący