Pakowne auto w trasę do 25 tys pln

31 Sie 2020, 20:08

Dzień dobry :)
Proszę o sugestie na jakich modelach powinnam się koncentrować przy poniższych potrzebach. Na auto chce przeznaczyć do 25tys.
-> Auto głownie do jazdy w trasie, sporadycznie po mieście, przewidywany roczny przebieg ok 25-30tys.
-> Powinno być komfortowe przy długiej jeździe na autostradzie/drogach szybkiego ruchu (trasy od 150 do 1000km).
-> Preferuję w benzynie. 
-> Pakowne - powinno dać możliwość spakowania 2 os na tydzień pod namiot (wole hatchback z większym bagażnikiem, ale nie pogardzę "mniejszym" kombi).
-> Parkowane będzie na ulicy przez cały rok.
-> Planowany czas użytkowania auta to 3-5 lat.
A poza tym: mało usterkowe i ekonomiczne :D

Jakie modele powinnam rozważyć i dlaczego właśnie te?
Będę ogromnie wdzięczna za podpowiedzi :)

Pozdrawiam,
Anna
Anya
Nowicjusz

0

31 Sie 2020, 20:22

Ja wziąłbym pod uwagę:
Citroen C5 2.0
Ford Mondeo MK4 2.0
Mazda 6 II 2.0
Renault Laguna III 2.0
Toyota Avensis II FL 1.8

Najlepszy kompromis to Mondeo, bardzo dobre prowadzenie i niezły komfort, prosty silnik, nie będzie drogi w utrzymaniu. Dobra relacja rocznik/cena.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002
1

31 Sie 2020, 22:45

Z wymienionych przez ciebie rozważałam właśnie MK4. Przyjrzę się też pozostałym modelom. Dziękuję za pomoc!
Anya
Nowicjusz

0

16 Wrz 2020, 20:04

Czy mógłbyś mi zarekomendować jeszcze jakieś modele, ale tym razem pakowny hatchback? Obserwuję i oglądam sobie MK4, ale albo źle szukam albo akurat mało ofert. Pomyślałam więc, że więcej modeli to większa szansa na zakup ;)
Podpytuję też o nieco mniejsze auto, bo, choć Mondeo mi się podoba, to trudno przestawić mi się psychicznie na takie duże auto i może byłaby jakaś rozsądna alternatywa. Będę wdzięczna za pomoc :)
Anya
Nowicjusz

0

27 Wrz 2020, 19:31

Dokonałam zakupu auta. Dziękuję za pomoc.
Anya
Nowicjusz

0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Różnorodne wersje Golfa na przestrzeni lat
    Debiut Volkswagena Golfa pierwszej generacji w 1974 roku okazał się początkiem imponujących historii pełnej sukcesów. Od tego czasu wyprodukowano ponad 33 miliony egzemplarzy tego modelu. Na szczególne podkreślenie ...