Pakowny samochód...diesel, benzyna, benzyna+LPG do 7tys.

26 Mar 2010, 16:16

Witam. Co doradzilibyście w sprawie pakownego samochodu. Nie myślę o vanie, ale o dużym samochodzie może być kombi. Już przerabiałem opcje benzyna+LPG(lanos), diesel(golf kombi), ale szczerze na moje potrzeby niedzielnego kierowcy chyba benzyna nie jest złym pomysłem. Nie będę jeździł dużo (tak teraz mówię), weekendy oraz wyjazdy, nie dużo po mieście( szybciej poruszam się na rowerze).
Kryteria:
-diesel, benzyna, benzyna+LPG
-pakowny
-żeby nie trzeba było przy nim siedzieć (ma jeździć i tyle)
-jak będzie ekonomiczny to szczęście niepojętne
-do 7tys.

Wypowiadać się śmiało!!!
denvol
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

26 Mar 2010, 16:35

Moja pierwsza myśl to Opel Astra. przykładowy link
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
albo naprawde pojemnym autem typu kombi jest Opel Omega,auto ma przestronne wnętrze no i bagażnik pomieści naprawde sporo (nawet można sie tam wyspać).
tutaj oferta z Twojego województwa i moim zdaniem warta uwagi
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

26 Mar 2010, 16:43

Pisząc, że przerabiałem opcje Lanos na gazie czy golf, nie uważam ich za nietrafny wybór :wink: tak w woli sprostowania. Jak możecie to skomentujcie swoje propozycje. Dla mnie lanos na gazie jest ekonomiczny i w miarę tanim samochodem jak na swój rocznik. Golfa mam na oku ze względu na żywotność no i zachwalanie diesla.
denvol
Nowicjusz

26 Mar 2010, 21:06

Na myśl przyszlo mi jeszcze BMW
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

26 Mar 2010, 22:59

palio, marea weekend za 7tys okolo 2000r, polecam silnik 1.9jtd, ewentualny gaz albo astra I

[ Dodano: Pią Mar 26, 2010 22:04 ]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] marea
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] palio
tower
tower
Początkujący

Miejscowość: kalisz

26 Mar 2010, 23:05

Do 7tys napewno nie znajdzie dobrego JTD,nie ma szans.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...

26 Mar 2010, 23:25

no do 7 racja nie ale zwyklego diesla tak... ale wg mnie najlepsza opcja chyba benz+gaz marea czy palio spali tak okolo 10l a rok dostanie calkiem mlody marea okolo 98 a palio moze nawet 2000 a czesci ma tanie
tower
tower
Początkujący

Miejscowość: kalisz

27 Mar 2010, 09:49

Na BMW już mnie znajomy namawiał, bardzo ciekawa opcja o tych fiatach muszę poczytać na forach opinie użytkowników...nie powiem Fiat Marea mi się spodobał (ten z linku).
denvol
Nowicjusz

27 Mar 2010, 10:02

No Marea to autko godne zainteresowania.Tutaj masz pare ciekawych z Twojego województwa:
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

27 Mar 2010, 11:09

Moze chcesz cos takiego o ile spelnia kryterium "pakowny"
Zaleta dobry rocznik , stosunkowo dobre wyposazenie i ekonomicznosc oraz to ze samochod nie uczestniczyl w zadnym wypadku (do sprawdzenia w dowolnym warsztacie.
silniki diesla w carismach byly zapozyczane od renault.

tylko darujcie sobie experci od odcieni , zdjecia zrobione zaraz po przyjezdzie Uszkodzenia jak widac dotycza tylko drzwi i sa uszkodzeniami parkingowymi
Nie daje gwarancji autentycznosci przebiegu bo wlasciciel nie posiadal ksiazki serwisowej .
Ja widac cena duzo ponizej wartosci gieldowej i nie bede wypisywal ze to tzw igla ale samochod calkowicie sprawny i stsunkowo dobrym stanie technicznym
dark13
Początkujący

Miejscowość: szczecin

27 Mar 2010, 11:33

Ty go sprowadziłeś??
Barol
Awatar użytkownika

27 Mar 2010, 11:52

Jesli to do mnie pytanie to - tak
Samochod dostalem w rozliczeniu za wykonana prace , gosc nie mial aktualnie wszystkich pieniedzy zeby sie rozliczyc i tym sposobem stalem sie wlascicielem tego auta.Nie wiem z czego to wynika ale zainteresownie nim mimo co duzo mowic wyjatkowo niskiej ceny bardzo slabe.Moze odstrasza cena - nie wiem.
dark13
Początkujący

27 Mar 2010, 11:59

Jeśli masz troche hajsu to ja bym go na Twoim miejscu odpicował,zarejestrował i puścił za większą kase.Albo wystawił na allegro bez ceny minimalnej od złotówki i zobaczył czy ktoś będzie chętny i ile mniej więcej ludzie dają.
Barol
Awatar użytkownika

27 Mar 2010, 12:22

Nie ma na to czasu,warunkow , jestem tylko przez krotki okres w Polsce tak praktycznie caly czas pracuje w Niemczech.Przypuszczam ze najwiekszy problem lezy w tym ze samochod jest na niemieckich tablicach i nie kazdy czuje sie na silach sformalizowac rejestracje auta.Juz nawet bylem gotow pomoc w rejestracjach ale wystawilem po to tak niska cene zeby sie w to nie bawic.Ludzie wola zaplacic 2 x wiecej a i tak pozniej okazuje sie ze ich cudo jest skejone z dwoch roznych .
Handlarz daje mi 4 tys a poniewaz w poniedzialek wyjezdzam a pozniej bede tylko na ktorki okres swiat to chyba skorzystam z jego oferty mimo ze bede na tym stratny w ogolnym rozrachunku
dark13
Początkujący

27 Mar 2010, 12:40

Mitsubishi Space Star [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] .
Co prawda nie ma wielkiego bagażnika ale jest dość pakowny, no i raczej ekonomiczny :cool:
Dragus
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: ..:>>.?