Kupno cc

27 Mar 2010, 00:55

na co zwrócić szczególnie uwagę przy zakupie fiata CC (z gazem i bez gazu)
rdza (w jakich najczęściej miejscach)

[ Dodano: Sob Mar 27, 2010 13:57 ]
mam jednego CC na oku z gazem 900. wiem tylko, że był wymieniany wydech do wymiany sa jeszcze przeguby. rdzy teoretycznie nie ma, gdzie nie gdzie (ale jezeli blacha jest ocynkowana to nie powinno być rdzy nigdzie) może był walony?

czy te powyższe wymiany to standard przy cc 94r. czy sugeruja cos powazniejszego?

ps. i jeszcze nie ma przegladu????
mandarek
Nowicjusz

Miejscowość: Wawa

27 Mar 2010, 22:43

CC miało ocynk. Rdza może wyłazić od spodu, auto mogło mieć też obcierki źle zrobione.
Przepalający się wydech to częsta przypadłość w CC. Do tego dochodzi zawieszenie, które jest raczej mało wytrzymałe.
No i ważne jest jaki przebieg ma silnik. Generalnie nie ma co się spodziewać po takim małym silniku wiecznej niezawodności.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

27 Mar 2010, 22:54

W wyniku obserwacji tych pojazdow na OBT mogę powiedzieć ze zawsze jest problem
odnośnie:
1/Wycieków oleju z silnika i skrzyni biegow
2/Układ hamulcowy-przeważnie tylna oś
3/Rdzy tez nie brakuje... :grin:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LC Black Panther
    Na potrzeby filmu "Czarna Pantera" Lexus stworzył też jedną sztukę modelu LC w specjalnej wersji Black Panther. Filmowy pojazd wyróżnia się niebieskim malowaniem z grafiką przedstawiającą wizerunek głównego ...
    Studyjne wersje nowego Golfa BlueMotion i Golfa GTI
    Podczas rozpoczynającego się dzisiaj Międzynarodowego Salonu Samochodowego w Paryżu w centrum uwagi na stoisku Volkswagena znajduje się nowy Golf. Zbliżone do wersji seryjnych modele studyjne Golfa BlueMotion i sportowego ...