Pali sie TC pomaranczowe autko z ! Land Rover Freelander

08 Kwi 2009, 13:33

witam posiadam Land Rovera Freelandera 99 r Pali sie TC i pomaranczowe autko z ! abs nie co z tym zrobic czytałem ze u innych pali sie wszystko u mnie tylko to abs działa super Pozdrawiam i prosze o pomoc moje gg 2762503
tomahouk
Nowicjusz

08 Kwi 2009, 13:45

Zobacz na dźwignię zmiany biegów, może masz włączoną kontrolę zjazdu i nie wyłączyłeś albo zacięła się i nie odbija(przełącznik).Jeśli to nie to to pewnie jest to błąd i zostaje już tylko komputer.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

08 Kwi 2009, 14:22

dzwignia jest ok zaczeło sie to dziac jak wpadłem w dziure w drodze nieraz tc sie wyłaczy po odpaleniu auta zadziała ale za chwilke swieci sie spowrotem
tomahouk
Nowicjusz

08 Kwi 2009, 18:43

ja byklempod komputerem ale na dwoch nie mogli sie podlaczyc z kompem
land rover freelander 2000r. 1.8 petrol 120KM
rafciuch
Aktywny

Miejscowość: grudziadz

08 Kwi 2009, 19:58

Chciałeś pewnie to zrobić za 30zł. Nie no żartuje ale taki porządniejszy zakład będzie mógł się podłączyć.Jak się cały czas nie pali to możesz mieć coś uszkodzone.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

09 Kwi 2009, 16:32

TO NIE BYL MAJSTER ZA30 ZŁ TYLKO ZAKLAD W TYM SIE SPECJALIZUJACY
land rover freelander 2000r. 1.8 petrol 120KM
rafciuch
Aktywny

Miejscowość: grudziadz
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...

10 Kwi 2011, 19:59

JA miałem praktycznie identyczny przypadek. Też jeździłem po serwisach bo nikt nie mógł się podłaczyć i okazało sie że padł mi czujnik przyśpieszenia wzdłużnego (akcellometr), objawy były identyczne jak Twoje.
ziomek1305
Nowicjusz

Miejscowość: rajbrot

15 Maj 2011, 16:16

Miałem podobny problem. Sprawdz kabelek przy zmianie biegów. Musisz zdjąć meszek ochrony i tam jest kostka mogą się rozłączyć kabelki. To jest optymistyczna opcja. A jak nie to zapewne padł Ci czujnik ABS na komputerze powinno pokazać który.
david6665
Nowicjusz

Miejscowość: Tomaszów

16 Maj 2011, 21:24

Witam
Też mam podobny problem - nagle, w czasie jazdy zaczynają palic się kontrolki TC i samochodzik. To LR Freelander z 2004, diesel i automat. Kontrolki palą się i potrafią zgasnąc bez żadnej przyczyny. Aha .. chyba to dzieje się w czasie deszczu?
Mieszakm na zadupiu i stąd do sensownego warszatu z komputerem jest trochę kilometrów, więc w pierwszym rzędzie czekam na dobre rady co można byłoby sprawdzic np. w normalnym warsztacie!
Z góry dzięki wielkie za wsparcie!
nikolmal
Nowicjusz

Miejscowość: Mazury

16 Maj 2011, 22:07

ja mam to samo, ale gasna po mocniejszym wcisnieciu hamulca
podobno to moze byc czujnik przy pedale
kojotedek
Nowicjusz

Miejscowość: Klimontów

18 Maj 2011, 15:56

tak jak pisałem może to być przerwany kabel od czujnika ABS. mialem podobnie raz zapalily mi sie kontrolki jak skrecilem kierownica. Po wymianie czujnika wszystko jest tak jak powinno i nie ma zadnych problemów. Sprawdź czy działa Ci TC i ABS(test praktyczny :lol: )
david6665
Nowicjusz

Miejscowość: Tomaszów

18 Maj 2011, 20:16

jak swieca sie kontrolki to ABS działa prawidłowo nie nie działa TC
jak sie nie swieca to wszystko działa normalnie
kojotedek
Nowicjusz

Miejscowość: Klimontów