Panda 1.1 grzeje się.

07 Maj 2011, 13:02

witam mam bardzo dziwny przypadek.
w mojej pandzie po wymianie płynu chłodniczego zaczeły sie problemy.
1.Ubywa płynu
2.samochód sie grzeje wentylator od chlodnicy chodzi caly czas.
3. mam ponad 90stopni a i tak nie leci cieple powietrze tylko chłodne.
ralf1990
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

07 Maj 2011, 16:29

ralf1990 napisał(a):3. mam ponad 90stopni a i tak nie leci cieple powietrze tylko chłodne.

Masz zapowietrzony uklad chłodzenia....
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

07 Maj 2011, 19:39

Poszukaj na przewodach do nagrzewnicy jest śruba odpowietrzająca i bodajże na chłodnicy na górze. Migi60 dobrze napisał - układ jest zapowietrzony.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

07 Maj 2011, 20:11

ja odpowietrzylem swój układ w CC tak że odkręciłem korek zbiornika wyrównawczego i odpalilem auto i jak się lekko zagrzal to trochę co jakiś czas go podgazowalem na jakieś 3tys obrotów aha i musisz mieć ogrzewanie na gorąco bez nawiewu.Pozdrawiam
Jako że jestem mechanikiem oferuje możliwość ogladniecia samochodu do kupna oraz np.zrobienia dodatkowych zdjęć
zwykle dla osób z forum biorę tylko za paliwo i jakieś do około 100-150zł za pomoc
seba145
Zaawansowany

Miejscowość: bydgoszcz
Prawo jazdy: 27 09 2011
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Peugeot 307sw 2.0Hdi 90km2002r
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2002

18 Maj 2011, 16:48

układ odpietrzałem z 10 razy :) już wiem co jest chyba przyczyna. Cieknąca nagrzewnica mam mokro pod dywanikiem kierowcy. Może ktoś wie wymieniał lub jakis poradnik jak się tam dostać. Mechanik mówi ze to kupę roboty i koszty tez nie małe.
ralf1990
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

18 Maj 2011, 17:45

Niestety jak masz mokro pod dywanikami i czuć że to płyn chłodniczy, to wskazuje na nieszczelność nagrzewnicy lub przewodów. W większości przypadków żeby się do niej dostać trzeba jednak zdemontować cały kokpit. Na dobrą sprawę cały dzień roboty dla jednej osoby.
arciasty
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Układ wydechowy o zmiennej długości – 1989 rok
    Układ wydechowy o zmiennej długości to domena samochodów sportowych i aut o wysokich osiągach, choć zdarza się, że pojawia się on w sedanach, w których klekot Diesla nie licuje ze sportowym wizerunkiem producenta. ...
    Samochodem elektrycznym dookoła świata - Izabella Miko
    Izabella Miko przyleciała do Polski prosto z USA by opowiedzieć o tym, po co jeździła na stację paliw... elektrycznym Mitsubishi i-MIEV. Zdradzi też, jak wyglądałaby jej podróż dookoła Ziemi za kierownicą auta na prąd. ...

19 Maj 2011, 22:54

A pózniej jescze po zdjęciu kokpitu i jego ponownym montażu,zaczynają się dziwne odgłosy i trzaski z deski... Niestey ponownie załozony kokpit nie jest juz wklejany na oryginalny fabryczny "silikon"...
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback

20 Maj 2011, 07:53

artur73 napisał(a):Niestey ponownie załozony kokpit nie jest juz wklejany na oryginalny fabryczny "silikon"...

Jak normalnie potrafisz rozebrać kokpit i później to poskładać to nic nie będzie trzaskać itp./
Alę większość ciągnie nas siłę i jakiś zapeczep jeszcze trzyma a nie wiedzą gdzie i tak to pózniej popękane , wyciągnięte zaczepy nie trzymają i wówczas może skrzypieć.
Poza tym kokpit rzadko jest wklejany na silikon a chyba szczególnie nie w Pandzie.
arciasty
Stały forumowicz