Panda 1.1 rok 2003 cena 15000 - czy to nie za dużo?

17 Lut 2008, 15:24

Witam.
Szukam małego bezawaryjnego samochodu do jazdy po i poza miastem. Mam na to 13 - 14000 tys.
Znajoma proponuje Pandę z 2003 z przebiegiem 49000 km. Samochód garażowany, wzięty z salonu, do 2005 serwisowany, nie bity, ma jedną poduszkę powietrzną - kierowcy i nic więcej - chce za nią 15.000 Nie znam się na cenach... :(, ale to chyba za dużo, co zrobić???
Pozdrawiam. Małgorzata
Małgorzata
Nowicjusz

17 Lut 2008, 16:12

wiesz ja zawsze sobie sprawdzam cenny samochód poprzez akcuje na internecie.Zawsze jakiś obraz to daje.Tak przeglądam teraz na allegro to po tyle te Pandy chodzą,pamiętaj też to pewny samochód więc i cenna dość wysoka,do tego chodliwy w Polsce więc jak Ty go nie kupisz to pewnie szybko znajdzie nabywce.
michalmanu
Zaawansowany

Miejscowość: Silesia

17 Lut 2008, 19:34

zgadzam się z kolegą powyżej w takich cenach chodzą te auta
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko

03 Mar 2008, 14:21

Jeśli chodzi o fiaciki to są bardzo fajne kobiece autka :) jeżdziłam wcześniej seicento i byłam super zadowolona :) mało palił, wszędzie się zmieśćił i można nim było nawet kafelki przywieżć :D teraz mam fiata pande, sama nim jeżdzę i bardzo sobie ją chwalę :) niedużo pali i nadaje się zarówno do miasta jak i na dalsze trasy. Jeżdziłam nią do wrocławia, krakowa, kilka razy nad nasze polskie morze i bardzo dobrze się sprawuje na trasie. Jest ekonomiczna, bardzo zwinna, zwrotna. Fajnie się układa w zakręty. Jechałam nią nawet 160/ 170 km i też fajnie się "bujała". Oczywiście auto pali troszkę więcej jak jest bardzo obciążone, ale jechałam też w 5 osób i też się sprawdziła :) pali ok 5/ 6l w mieście, poza 4.8 do 5l. Wszystko zależy jak ma się ciężką nogę ;) Ja mam pande z silnikiem 1.2 60 KM. Gdyby się pani zdecydowała na Pandę to będzie PAni zadowolona :) a jeśli chodzi o powszechnie przyjętą opinię, że "fiat g..wart" to się z nią nie zgadzam. wiadomo fiaty są autami tzw. "miękkimi". ale dziury są wyczuwalne w każdym aucie, tylo w jednym więcej a w drugim mniej. co do ceny... 15 000 tys to troszkę sporo, tym bardziej, że wyposażenie jest ubogie :( tyle, że ma Pani pewność, że jest auto zadbane, garażowane i z salonu a to bardzo ważne. co to przebiegu auta.... hmmm.... wychodzi ok 10 tys rocznie przebiegu więc to nie jest dużo jak na autko z tego roku. Ale może uda się Pani kupić autko z lepszym wyposażeniem i młodsze?!!! i jeszcze taka mała dygresja... ja tam słyszałam, że od znajomych się auta nie kupuje... i sama tę zasadę stosuje. sprzedałam seicento panu z mojego miasta a on przez następny miesiąc żyć mi nie dawał. Ciągle coś wymyślał. Mimo że dostał autko jak spod igły, z małym przebiegiem, zadbane itd. No ale w końcu mam spokój. Życzę powodzenia w kupnie autka!
blondi23
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Samochód wyścigowy niejedno ma imię
    Samochody wyścigowe to bardzo pojemna kategoria. Mamy w końcu otwarte auta Formuły 1, zaawansowane prototypy startujące w wyścigu Le Mans 24h czy konstrukcje bazujące na modelach, które znajdziemy w zwykłych salonach ...